Wielkanocne jajka z farszem

ka_paulina
Wielkanocne jajka z farszem

0

5 / 2

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. jaja kurze całe

1 łyżka chrzan krakus

1 pęcz. koperek

1 pęcz. szczypiorek

3 łyżka majonez

3 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy je ze skorupki, przekrawamy na pół i ostrożnie usuwamy żółtko.

2

Żółtka dodajemy do miski i rozgniatamy.

3

Dodajemy do nich chrzan, majonez i przyprawy.

4

Za pomocą szprycy nakładamy szprycy nakładamy farsz.

5

Ozdabiamy go grzybkami, posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

172

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły