0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
5 Łyżek
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Szklanka
4 Sztuki
Jaja L
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
czekolada gorzka
200 Gramów
margaryna zwykła
100 Gramów
cukier
1 Szklanka
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja ubić z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Całość zmiksować z masłem.
  3. Następnie dodać mleko, proszek do pieczenia, kakao i mąkę. Ponownie zmiksować.
  4. Dodać rozpuszczoną czekoladę i wymieszać masę.
  5. Całość wlać do natłuszczonej formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka).

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!