Wielkanocne ciasto czekoladowe

blackpearl20
Wielkanocne ciasto czekoladowe

0

0 / 0

Czekoladowe, wilgotne w środku ciasto sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Jest tak dobre, że do tego przepisu wrócisz nie raz.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

5 łyżka kakao decomorreno

1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

4 szt. jaja l

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szt. czekolada gorzka

200 g margaryna zwykła

100 g cukier

1 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Jaja ubić z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Całość zmiksować z masłem.

3

Następnie dodać mleko, proszek do pieczenia, kakao i mąkę. Ponownie zmiksować.

4

Dodać rozpuszczoną czekoladę i dżem i wymieszać masę.

5

Całość wlać do natłuszczonej formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

461

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły