Wielkanocne ciasto czekoladowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
blackpearl20
![Wielkanocne ciasto czekoladowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6569-1702057929936.jpeg&w=3840&q=75)
Czekoladowe, wilgotne w środku ciasto sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Jest tak dobre, że do tego przepisu wrócisz nie raz.
0
0 / 0
Czekoladowe, wilgotne w środku ciasto sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Jest tak dobre, że do tego przepisu wrócisz nie raz.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
5 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
4 szt. jaja l
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szt. czekolada gorzka
200 g margaryna zwykła
100 g cukier
1 szkl. mleko
Przygotowanie
Jaja ubić z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Całość zmiksować z masłem.
Następnie dodać mleko, proszek do pieczenia, kakao i mąkę. Ponownie zmiksować.
Dodać rozpuszczoną czekoladę i dżem i wymieszać masę.
Całość wlać do natłuszczonej formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka).