Wielkanocne ciasto czekoladowe
blackpearl20
Czekoladowe, wilgotne w środku ciasto sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Jest tak dobre, że do tego przepisu wrócisz nie raz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
461
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czekoladowe, wilgotne w środku ciasto sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Jest tak dobre, że do tego przepisu wrócisz nie raz.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
5 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
4 szt. jaja l
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szt. czekolada gorzka
200 g margaryna zwykła
100 g cukier
1 szkl. mleko
Przygotowanie
Jaja ubić z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Całość zmiksować z masłem.
Następnie dodać mleko, proszek do pieczenia, kakao i mąkę. Ponownie zmiksować.
Dodać rozpuszczoną czekoladę i dżem i wymieszać masę.
Całość wlać do natłuszczonej formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
461
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.