Wielkanocne ciasteczka

GabrielaMalgorzata
Wielkanocne ciasteczka

0

0 / 0

Pyszne kruche ciasteczka w formie: pisanek, żonkili, jajeczek i kwiatków.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

2 szt. żółtka

1 szkl. cukier puder

1 kostka masło śmietankowe

20 dag. masa cukrowa

1 szt. koronka cukrowa

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na około 30 minut.

2

Wyjąć ciasto z lodówki. W tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto rozwałkować i wycinać foremkami różne kształty, kwiatki i jajka. Układać na blasze, na papierze do pieczenia i piec na złoty kolor.

3

Po upieczeniu ciastka dekorować cukrem pudrem, masą cukrową, lukrem i koronką z cukru. Wszystkie dekoracje zrobiłam sama z mas, które wykonałam wcześniej własnoręcznie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4379

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

726

gram

Tłuszcze

136

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły