Wielkanocne ciasteczka
GabrielaMalgorzata
0
0 / 0
0
Pyszne kruche ciasteczka w formie: pisanek, żonkili, jajeczek i kwiatków.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
3 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
2 szt żółtka
1 szkl. cukier puder
1 kost. masło śmietankowe
20 dek. masa cukrowa
1 szt koronka cukrowa
Przygotowanie
1
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na około 30 minut.
2
Wyjąć ciasto z lodówki. W tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto rozwałkować i wycinać foremkami różne kształty, kwiatki i jajka. Układać na blasze, na papierze do pieczenia i piec na złoty kolor.
3
Po upieczeniu ciastka dekorować cukrem pudrem, masą cukrową, lukrem i koronką z cukru. Wszystkie dekoracje zrobiłam sama z mas, które wykonałam wcześniej własnoręcznie.