Wielkanocna pasta jajeczna.

m7
Wielkanocna pasta jajeczna.

0

0 / 0

Pasta jajeczna jest doskonała na śniadania czy też kolacje a nawet na przekąski z krakersami! Jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. cukier

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. ocet

4 szt. jaja kurze całe

1.50 łyżka majonez

1 łyżka koper ogrodowy

Przygotowanie


1

Jaja ugotować na twardo,ostudzić,obrać. Przekroić na pół wyjąć żółtko. Wszystkie żółtka włożyć do miski. Białka bardzo drobniutko pokroić w kosteczkę, wsypać do miski zółtkami i resztę składników. Wszystko bardzo starannie wymieszać. Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

291

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły