Wielkanocna pasta jajeczna.
m7
Pasta jajeczna jest doskonała na śniadania czy też kolacje a nawet na przekąski z krakersami! Jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
291
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pasta jajeczna jest doskonała na śniadania czy też kolacje a nawet na przekąski z krakersami! Jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. cukier
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. ocet
4 szt. jaja kurze całe
1.50 łyżka majonez
1 łyżka koper ogrodowy
Przygotowanie
Jaja ugotować na twardo,ostudzić,obrać. Przekroić na pół wyjąć żółtko. Wszystkie żółtka włożyć do miski. Białka bardzo drobniutko pokroić w kosteczkę, wsypać do miski zółtkami i resztę składników. Wszystko bardzo starannie wymieszać. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
291
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.