Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami
decomorreno
Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami, bez dodatku cukru. Kolejna idealna propozycja od DecoMorreno dla czekoladożerców, którzy dbają o linie, ale nie tylko. Spróbuj a przekonasz się do deserów w wersji light! Łatwe, szybkie i uzależniające.
1
4.3 / 3
Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami, bez dodatku cukru. Kolejna idealna propozycja od DecoMorreno dla czekoladożerców, którzy dbają o linie, ale nie tylko. Spróbuj a przekonasz się do deserów w wersji light! Łatwe, szybkie i uzależniające.
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
100 g pistacje obrane
120 g migdały
150 g wiórki kokosowe
10 szt. daktyle
4 łyżka kakao decomorreno
1 puszka fasola czerwona konserwowa
100 mleko kokosowe
2 łyżka masło z orzechów laskowych
12 szt. daktyle
40 g pistacje
Przygotowanie
Wiórki podpraż na suchej patelni, dzięki temu nadasz im aromatycznego smaku i pozbędziemy się goryczki.
Przesyp wo miski i zbleduj wraz z migdałami.
Wyciągnij pestki z daktyli, a pistacje posiekaj drobno lub zblenduj. Dodaj wszystko do miski z migdałami i kokosem i dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowany spód wyłóż do foremek. Możesz użyć metalowych lub silikonowych. Jeśli używasz metalowych wyłóż je folią spożywczą, będzie łatwiej wyciągnąć je z foremki.
Wszystkie składniki na krem zbleduj razem na gładką masę. Nałóż krem na spody tartelek. Udekoruj posiekanymi pistacjami.