Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami

decomorreno
Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami

1

4.3 / 3

Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami, bez dodatku cukru. Kolejna idealna propozycja od DecoMorreno dla czekoladożerców, którzy dbają o linie, ale nie tylko. Spróbuj a przekonasz się do deserów w wersji light! Łatwe, szybkie i uzależniające.

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Spód

100 g pistacje obrane

120 g migdały

150 g wiórki kokosowe

10 szt. daktyle

Krem kakaowy

4 łyżka kakao decomorreno

1 puszka fasola czerwona konserwowa

100 ml mleko kokosowe

2 łyżka masło z orzechów laskowych

10 szt. daktyle

Dekoracja

40 g pistacje

Przygotowanie


1

Wiórki podpraż na suchej patelni, dzięki temu nadasz im aromatycznego smaku i pozbędziemy się goryczki.

2

Przesyp do miski i zblenduj wraz z migdałami.

3

Wyciągnij pestki z daktyli, a pistacje posiekaj drobno lub zblenduj. Dodaj wszystko do miski z migdałami i kokosem i dokładnie wymieszaj.

4

Tak przygotowany spód wyłóż do foremek. Możesz użyć metalowych lub silikonowych. Jeśli używasz metalowych, wyłóż je folią spożywczą — będzie łatwiej wyciągnąć je z foremki.

5

Wszystkie składniki na krem zblenduj razem na gładką masę. Nałóż krem na spody tartelek. Udekoruj posiekanymi pistacjami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

404

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły