Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami

decomorreno
Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami

1

4.3 / 3

Wegańskie tartaletki z musem kakaowym i pistacjami, bez dodatku cukru. Kolejna idealna propozycja od DecoMorreno dla czekoladożerców, którzy dbają o linie, ale nie tylko. Spróbuj a przekonasz się do deserów w wersji light! Łatwe, szybkie i uzależniające.

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

100 g pistacje obrane

120 g migdały

150 g wiórki kokosowe

10 szt. daktyle

4 łyżka kakao decomorreno

1 puszka fasola czerwona konserwowa

100 mleko kokosowe

2 łyżka masło z orzechów laskowych

12 szt. daktyle

40 g pistacje

Przygotowanie


1

Wiórki podpraż na suchej patelni, dzięki temu nadasz im aromatycznego smaku i pozbędziemy się goryczki.

2

Przesyp wo miski i zbleduj wraz z migdałami.

3

Wyciągnij pestki z daktyli, a pistacje posiekaj drobno lub zblenduj. Dodaj wszystko do miski z migdałami i kokosem i dokładnie wymieszaj.

4

Tak przygotowany spód wyłóż do foremek. Możesz użyć metalowych lub silikonowych. Jeśli używasz metalowych wyłóż je folią spożywczą, będzie łatwiej wyciągnąć je z foremki.

5

Wszystkie składniki na krem zbleduj razem na gładką masę. Nałóż krem na spody tartelek. Udekoruj posiekanymi pistacjami.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły