Wegański smalec z fasoli

Uwielbiam
Wegański smalec z fasoli

Średnia 0 / 0

Oceń!

Czy wegański smalec z fasoli może smakować, jak ten tradycyjny? Jak najbardziej i w dodatku robi się go w mgnieniu oka! Polecamy spróbować, szczególnie z ogórkami kiszonymi Krakus.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 puszka biała fasola

2 szt. cebula czerwona

1 szt. jabłko

2 łyżka olej rzepakowy

0.50 łyżecz. sól

1 łyżecz. suszony majeranek

0.25 łyżecz. suszony lubczyk

0.25 łyżecz. suszona natka pietruszki

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, aż się zeszkli.

Dodajemy starte jabłko, wszystkie przyprawy i razem podsmażamy, aż jabłko zmięknie.

Całość miksujemy z odsączoną i opłukaną fasolą.

Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc.

Podajemy z pieczywem i ogórkiem kiszonym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

65

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły