Wegański smalec z fasoli
formularz
Czy wegański smalec z fasoli może smakować, jak ten tradycyjny? Jak najbardziej i w dodatku robi się go w mgnieniu oka! Polecamy spróbować, szczególnie z ogórkami kiszonymi Krakus.
0
0 / 0
Czy wegański smalec z fasoli może smakować, jak ten tradycyjny? Jak najbardziej i w dodatku robi się go w mgnieniu oka! Polecamy spróbować, szczególnie z ogórkami kiszonymi Krakus.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 pusz. biała fasola
2 szt. cebula czerwona
1 szt. jabłko
2 łyżka olej rzepakowy
0.50 łyżeczka sól
1 łyżeczka suszony majeranek
0.25 łyżeczka suszony lubczyk
0.25 łyżeczka suszona natka pietruszki
0.50 łyżeczka pieprz
Przygotowanie
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, aż się zeszkli.
Dodajemy starte jabłko, wszystkie przyprawy i razem podsmażamy, aż jabłko zmięknie.
Całość miksujemy z odsączoną i opłukaną fasolą.
Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
Podajemy z pieczywem i ogórkiem kiszonym.