Wegański smalec z fasoli

formularz
Wegański smalec z fasoli

0

0 / 0

Czy wegański smalec z fasoli może smakować, jak ten tradycyjny? Jak najbardziej i w dodatku robi się go w mgnieniu oka! Polecamy spróbować, szczególnie z ogórkami kiszonymi Krakus.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 pusz. biała fasola

2 szt. cebula czerwona

1 szt. jabłko

2 łyżka olej rzepakowy

0.50 łyżeczka sól

1 łyżeczka suszony majeranek

0.25 łyżeczka suszony lubczyk

0.25 łyżeczka suszona natka pietruszki

0.50 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, aż się zeszkli.

2

Dodajemy starte jabłko, wszystkie przyprawy i razem podsmażamy, aż jabłko zmięknie.

3

Całość miksujemy z odsączoną i opłukaną fasolą.

4

Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc.

5

Podajemy z pieczywem i ogórkiem kiszonym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły