Wegański smalec z fasoli

formularz
Wegański smalec z fasoli

0

0 / 0

Czy wegański smalec z fasoli może smakować, jak ten tradycyjny? Jak najbardziej i w dodatku robi się go w mgnieniu oka! Polecamy spróbować, szczególnie z ogórkami kiszonymi Krakus.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 puszka biała fasola

2 szt. cebula czerwona

1 szt. jabłko

2 łyżka olej rzepakowy

0.50 łyżecz. sól

1 łyżecz. suszony majeranek

0.25 łyżecz. suszony lubczyk

0.25 łyżecz. suszona natka pietruszki

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, aż się zeszkli.

2

Dodajemy starte jabłko, wszystkie przyprawy i razem podsmażamy, aż jabłko zmięknie.

3

Całość miksujemy z odsączoną i opłukaną fasolą.

4

Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc.

5

Podajemy z pieczywem i ogórkiem kiszonym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

65

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły