Wegański smalec z fasoli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Wegański smalec z fasoli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973616919.jpeg&w=3840&q=75)
Czy wegański smalec z fasoli może smakować, jak ten tradycyjny? Jak najbardziej i w dodatku robi się go w mgnieniu oka! Polecamy spróbować, szczególnie z ogórkami kiszonymi Krakus.
0
0 / 0
Czy wegański smalec z fasoli może smakować, jak ten tradycyjny? Jak najbardziej i w dodatku robi się go w mgnieniu oka! Polecamy spróbować, szczególnie z ogórkami kiszonymi Krakus.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 puszka biała fasola
2 szt. cebula czerwona
1 szt. jabłko
2 łyżka olej rzepakowy
0.50 łyżecz. sól
1 łyżecz. suszony majeranek
0.25 łyżecz. suszony lubczyk
0.25 łyżecz. suszona natka pietruszki
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, aż się zeszkli.
Dodajemy starte jabłko, wszystkie przyprawy i razem podsmażamy, aż jabłko zmięknie.
Całość miksujemy z odsączoną i opłukaną fasolą.
Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
Podajemy z pieczywem i ogórkiem kiszonym.