Wegańska babka kakaowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Wegańska babka kakaowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709039511635.jpg&w=3840&q=75)
Wegańska babka kakaowa to świetny wybór zarówno do codziennej kawy lub herbaty, jak i poczęstunek na specjalne okazje lub święta. Wilgotne wnętrze i delikatny aromat kakao z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych wypieków.
0
0 / 0
Wegańska babka kakaowa to świetny wybór zarówno do codziennej kawy lub herbaty, jak i poczęstunek na specjalne okazje lub święta. Wilgotne wnętrze i delikatny aromat kakao z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych wypieków.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna lubella
0.25 szkl. olej
1 szkl. mleko rośline
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżka kakao decomorreno
0.20 łyżecz. soda oczyszczona
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Do mleka roślinnego wycisnąć sok z jednej cytryny.
Do dużej miski wsypać suche składniki (oprócz kakao) i wymieszać.
Dodać mleko z sokiem z cytryny oraz olej i zmiksować na gładką masę.
Foremkę keksową posmarować olejem i oprószyć mąką.
Wlać połowę masy.
Do pozostałej masy dodać kakao i zmiksować.
Wlać drugą część masy i wstawić ciasto do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 40 minut.
Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem.