Example thumb
1

Składniki

0.5 Łyżeczki
pieprz
1 Łyżka
sól
2 Dekagramy
pierś kurczaka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Lub wędzimy na haku zabezpieczając ją sznurkiem.
  2. Pierś wkładamy do siatki do wędzenia.
  3. Pierś kurczaka myjemy nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na kilka godzin.
  4. Tak przygotowane piersi wędzimy dymem przez około 2 godziny, dymem z drzew owocowych. Po wędzeniu piersi obgotowujemy w gorącej wodzie w temp około 80 stopni przez 40 minut.

Opis

Alternatywa dla wędzonej wieprzowiny, mięsa nie trzeba marynować wiele dni wystarczy kilka godzin przed wędzeniem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!