Wędzona pierś kurczaka

bartek
Wędzona pierś kurczaka

1

3.2 / 44

Alternatywa dla wędzonej wieprzowiny, mięsa nie trzeba marynować wiele dni wystarczy kilka godzin przed wędzeniem.

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 łyżecz. pieprz

1 łyżka sól

2 dag. pierś kurczaka

Przygotowanie


1

Pierś kurczaka myjemy nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na kilka godzin.

2

Pierś wkładamy do siatki do wędzenia.

3

Lub wędzimy na haku zabezpieczając ją sznurkiem.

4

Tak przygotowane piersi wędzimy dymem przez około 2 godziny, dymem z drzew owocowych. Po wędzeniu piersi obgotowujemy w gorącej wodzie w temp około 80 stopni przez 40 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

6

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły