Wędzona pierś kurczaka
bartek
Alternatywa dla wędzonej wieprzowiny, mięsa nie trzeba marynować wiele dni wystarczy kilka godzin przed wędzeniem.
1
3.2 / 44
Alternatywa dla wędzonej wieprzowiny, mięsa nie trzeba marynować wiele dni wystarczy kilka godzin przed wędzeniem.
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 łyżeczka pieprz
1 łyżka sól
2 dek. pierś kurczaka
Przygotowanie
1
Pierś kurczaka myjemy nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na kilka godzin.
2
Pierś wkładamy do siatki do wędzenia.
3
Lub wędzimy na haku zabezpieczając ją sznurkiem.
4
Tak przygotowane piersi wędzimy dymem przez około 2 godziny, dymem z drzew owocowych. Po wędzeniu piersi obgotowujemy w gorącej wodzie w temp około 80 stopni przez 40 minut.