1

Składniki

0.17 Łyżeczki
pieprz
0.33 Łyżki
sól
0.67 Dekagrama
pierś kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Lub wędzimy na haku zabezpieczając ją sznurkiem.
  2. Pierś wkładamy do siatki do wędzenia.
  3. Pierś kurczaka myjemy nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na kilka godzin.
  4. Tak przygotowane piersi wędzimy dymem przez około 2 godziny, dymem z drzew owocowych. Po wędzeniu piersi obgotowujemy w gorącej wodzie w temp około 80 stopni przez 40 minut.

Opis

Alternatywa dla wędzonej wieprzowiny, mięsa nie trzeba marynować wiele dni wystarczy kilka godzin przed wędzeniem.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!