Vege wiosenny krem dyniowo-marchewkowy
wrutkowska
Ponieważ jestem na diecie roślinnej witariańskiej to odejdę odrobinę od tradycji i podam Wam przepis na mój pyszny wielkanocny krem dyniowo-marchewkowy z pomidorami, który robiony jest na surowo. Smakuje wyśmienicie, jest lekki i zachowuje pełnię wartości odżywczych i moc witamin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
175
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ponieważ jestem na diecie roślinnej witariańskiej to odejdę odrobinę od tradycji i podam Wam przepis na mój pyszny wielkanocny krem dyniowo-marchewkowy z pomidorami, który robiony jest na surowo. Smakuje wyśmienicie, jest lekki i zachowuje pełnię wartości odżywczych i moc witamin.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. dynia hokkaido
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. marchewka
10 szt. pomidorki koktajlowe
0.50 puszka mleczko kokosowe
0.25 łyżecz. sól, pieprz
2 łyżecz. suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
4 łyżka sos słodko-kwaśny łowicz
2 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz
3 łodyga nać pietruszki
Przygotowanie
Marchew i dynię obierz i pokrój na kawałki.
Do blendera wrzuć wszystkie składniki, zalej mlekiem kokosowym.
Zmiksuj składniki na gładką zupę-krem.
Krem wylej na talerz. Posiekaj drobno natkę pietruszki. Posyp zupę natką i suszonymi pomidorami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
175
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.