Vege wiosenny krem dyniowo-marchewkowy

wrutkowska
Vege wiosenny krem dyniowo-marchewkowy

0

0 / 0

Ponieważ jestem na diecie roślinnej witariańskiej to odejdę odrobinę od tradycji i podam Wam przepis na mój pyszny wielkanocny krem dyniowo-marchewkowy z pomidorami, który robiony jest na surowo. Smakuje wyśmienicie, jest lekki i zachowuje pełnię wartości odżywczych i moc witamin.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. dynia hokkaido

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. marchewka

10 szt. pomidorki koktajlowe

0.50 puszka mleczko kokosowe

0.25 łyżecz. sól, pieprz

2 łyżecz. suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

4 łyżka sos słodko-kwaśny łowicz

2 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz

3 łodyga nać pietruszki

Przygotowanie


1

Marchew i dynię obierz i pokrój na kawałki.

2

Do blendera wrzuć wszystkie składniki, zalej mlekiem kokosowym.

3

Zmiksuj składniki na gładką zupę-krem.

4

Krem wylej na talerz. Posiekaj drobno natkę pietruszki. Posyp zupę natką i suszonymi pomidorami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

175

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły