Urozmaicone szaszłyki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Urozmaicone szaszłyki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10261-1702058186583.jpeg&w=3840&q=75)
Szaszłyki często składają się z mięsa i cebulki, a te są inne. Kolorowsze i bezmięsne
1
0 / 0
Szaszłyki często składają się z mięsa i cebulki, a te są inne. Kolorowsze i bezmięsne
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. oliwa z olliwek
1 szczyp. oregano
1 szt. cukinia
1 szt. bakłażan
1 szt. papryki zielonej i czerwonej
3 szt. pieczarek
3 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. czosnku
1 szt. listki bazylii
Przygotowanie
Cukinię i bakłażan umyć, wytrzeć, pokroić na plasty.
Papryki umyć, oddzielić nasionka, pokroić na większe kawałki.
Pieczarki oczyścić, opłukać.
Pomidorki dokładnie umyć.
Na drewniane szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian przygotowane warzywa i pieczarki.
Piec 10-15 minut na grillu lub w piekarniku
Ząbek czosnku obrać, posiekać.
Wymieszać z 4-5 łyżkami oliwy, solą, pieprzem i oregano.
Aromatyczną oliwą polać gorące szaszłyki, ozdobić listkami bazylii.