Urozmaicone szaszłyki

m7
Urozmaicone szaszłyki

0

0 / 0

Szaszłyki często składają się z mięsa i cebulki, a te są inne. Kolorowsze i bezmięsne

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. oliwa z olliwek

1 szcz. oregano

1 szt. cukinia

1 szt. bakłażan

1 szt. papryki zielonej i czerwonej

3 szt. pieczarek

3 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. czosnku

1 szt. listki bazylii

Przygotowanie


1

Cukinię i bakłażan umyć, wytrzeć, pokroić na plasty.

2

Papryki umyć, oddzielić nasionka, pokroić na większe kawałki.

3

Pieczarki oczyścić, opłukać.

4

Pomidorki dokładnie umyć.

5

Na drewniane szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian przygotowane warzywa i pieczarki.

6

Piec 10-15 minut na grillu lub w piekarniku

7

Ząbek czosnku obrać, posiekać.

8

Wymieszać z 4-5 łyżkami oliwy, solą, pieprzem i oregano.

9

Aromatyczną oliwą polać gorące szaszłyki, ozdobić listkami bazylii.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły