Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

uwielbiampl
Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

1

0 / 0

Truskawki z rabarbarem pod kruszonką, czyli przepis stworzony z myślą o wszystkich łasuchach - tych mniejszych i większych. Do przygotowania tej słodkiej przekąski potrzebne będą następujące składniki: cynamon, gałka muszkatołowa, truskawki, mąka tortowa oraz rabarbar.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. gałka muszkatołowa

500 g truskawki

150 g mąka lubella puszysta tortowa

200 g cukier

100 g masło

3 szt. rabarbar

Przygotowanie


1

Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki.

2

Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki.

3

Owoce mieszamy z cukrem i przekładamy do kokilek.

4

Do miski wsypujemy mąkę Lubella Puszysta cukier, cynamon i gałkę muszkatałową.

5

w garnku rozpuszczamy masło i wlewamy do pozostałych składników.

6

Całość zagniatamy.

7

Gotowym ciastem posypujemy owoce.

8

Kokilki wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczmy ok 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

569

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

91

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły