Truskawki z rabarbarem pod kruszonką
uwielbiampl
Truskawki z rabarbarem pod kruszonką, czyli przepis stworzony z myślą o wszystkich łasuchach - tych mniejszych i większych. Do przygotowania tej słodkiej przekąski potrzebne będą następujące składniki: cynamon, gałka muszkatołowa, truskawki, mąka tortowa oraz rabarbar.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
569
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
91
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Truskawki z rabarbarem pod kruszonką, czyli przepis stworzony z myślą o wszystkich łasuchach - tych mniejszych i większych. Do przygotowania tej słodkiej przekąski potrzebne będą następujące składniki: cynamon, gałka muszkatołowa, truskawki, mąka tortowa oraz rabarbar.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. gałka muszkatołowa
500 g truskawki
150 g mąka lubella puszysta tortowa
200 g cukier
100 g masło
3 szt. rabarbar
Przygotowanie
Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki.
Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki.
Owoce mieszamy z cukrem i przekładamy do kokilek.
Do miski wsypujemy mąkę Lubella Puszysta cukier, cynamon i gałkę muszkatałową.
w garnku rozpuszczamy masło i wlewamy do pozostałych składników.
Całość zagniatamy.
Gotowym ciastem posypujemy owoce.
Kokilki wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczmy ok 15 minut.