Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

kontakt_1
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

0

0 / 0

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek to idealny wybór na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Z pewnością zasmakują wszystkim miłośnikom słodkich połączeń kulinarnych. Kombinacja chrupiących kromek pieczywa z serem ricotta, cynamonem i jabłkami zachwyca nie tylko smakiem, ale i jesiennym aromatem. Gotowe tosty najlepiej smakują w towarzystwie soku jabłkowego Tymbark. Smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. pieczywo tostowe

0.50 kg jabłka

250 g cukier

0.50 szt. cytryna

250 g ser ricotta

1 łyżecz. cynamon

1 łyżka masło

1 pęcz. mięta

1 l sok tymbark 100% jabłko

Przygotowanie


1

Jabłka obierz i pokrój w mniejsze kawałki. W garnku podsmaż jabłka z cukrem i sokiem z połówki cytryny. Kiedy jabłka będą już miękkie odstaw do wystudzenia.

2

Kromki pieczywa tostowego upiecz w tosterze lub piekarniku. Ser ricotta wymieszaj z cynamonem. Tosty posmaruj masłem, dodaj łyżeczkę sera i konfitury z jabłek. Podawaj z listkiem świeżej mięty i sokiem Tymbark.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

635

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

123

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły