Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek
kontakt_1
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. pieczywo tostowe
0.50 kg jabłka
250 g cukier
0.50 szt. cytryna
250 g ser ricotta
1 łyżecz. cynamon
1 łyżka masło
1 pęcz. mięta
1 l sok tymbark 100% jabłko
Przygotowanie
1
Jabłka obierz i pokrój w mniejsze kawałki. W garnku podsmaż jabłka z cukrem i sokiem z połówki cytryny. Kiedy jabłka będą już miękkie odstaw do wystudzenia.
2
Kromki pieczywa tostowego upiecz w tosterze lub piekarniku. Ser ricotta wymieszaj z cynamonem. Tosty posmaruj masłem, dodaj łyżeczkę sera i konfitury z jabłek. Podawaj z listkiem świeżej mięty i sokiem Tymbark.