0

Składniki

4 Sztuki
Pieczywo tostowe
0.5 Kilograma
jabłka
250 Gramów
cukier
0.5 Sztuki
cytryna
250 Gramów
Ser ricotta
1 Łyżeczka
cynamon
1 Łyżka
masło
1 Pęczek
mięta

Dodatki

1 Litr
sok Tymbark 100% Jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obierz i pokrój w mniejsze kawałki. W garnku podsmaż jabłka z cukrem i sokiem z połówki cytryny. Kiedy jabłka będą już miękkie odstaw do wystudzenia.
  2. Kromki pieczywa tostowego upiecz w tosterze lub piekarniku. Ser ricotta wymieszaj z cynamonem. Tosty posmaruj masłem, dodaj łyżeczkę sera i konfitury z jabłek. Podawaj z listkiem świeżej mięty i sokiem Tymbark.

Podobne przepisy

Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

Jajka w koszulce na tostach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajka w koszulce na tostach

Pascha

Przepis
Średni Do 1 godz
Pascha

JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!