Tort wielkanocny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
AleksandraFik
![Tort wielkanocny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4020-1702057740228.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
12 szt. jajka ugotowane na twardo
4 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
250 dag. szynka lub inna wędlina
1 kostka ser żółty
1 łyżka sok z cytryny
3 łyżka majonez
2 łyżka chrzan krakus
2 łyżka kwaśna śmietana
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz czarny
1 pęcz. rzodkiewki
1 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
1
Ugotowane na twardo jajka, cebulę, szynkę i ziemniaki pokroić w kosteczkę. Dodać śmietanę, chrzan i majonez.
2
Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i odstawić do lodówki na około 2 godziny.
3
Po tym czasie przełożyć na talerz i ozdobić jajkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.