Tort wielkanocny
AleksandraFik
1
0 / 0
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
12 szt. jajka ugotowane na twardo
4 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
250 dek. szynka lub inna wędlina
1 kost. ser żółty
1 łyżka sok z cytryny
3 łyżka majonez
2 łyżka chrzan krakus
2 łyżka kwaśna śmietana
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz czarny
1 pęcz. rzodkiewki
1 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
1
Ugotowane na twardo jajka, cebulę, szynkę i ziemniaki pokroić w kosteczkę. Dodać śmietanę, chrzan i majonez.
2
Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i odstawić do lodówki na około 2 godziny.
3
Po tym czasie przełożyć na talerz i ozdobić jajkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.