Tort wielkanocny

AleksandraFik
Tort wielkanocny

1

0 / 0

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

12 szt. jajka ugotowane na twardo

4 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

250 dag. szynka lub inna wędlina

1 kostka ser żółty

1 łyżka sok z cytryny

3 łyżka majonez

2 łyżka chrzan krakus

2 łyżka kwaśna śmietana

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz czarny

1 pęcz. rzodkiewki

1 pęcz. szczypiorek

Przygotowanie


1

Ugotowane na twardo jajka, cebulę, szynkę i ziemniaki pokroić w kosteczkę. Dodać śmietanę, chrzan i majonez.

2

Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i odstawić do lodówki na około 2 godziny.

3

Po tym czasie przełożyć na talerz i ozdobić jajkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

848

kcal

Białka

86

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły