Tort wielkanocny
AleksandraFik
Wartości odżywcze na porcję
Energia
848
kcal
Białka
86
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
12 szt. jajka ugotowane na twardo
4 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
250 dag. szynka lub inna wędlina
1 kostka ser żółty
1 łyżka sok z cytryny
3 łyżka majonez
2 łyżka chrzan krakus
2 łyżka kwaśna śmietana
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz czarny
1 pęcz. rzodkiewki
1 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
Ugotowane na twardo jajka, cebulę, szynkę i ziemniaki pokroić w kosteczkę. Dodać śmietanę, chrzan i majonez.
Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i odstawić do lodówki na około 2 godziny.
Po tym czasie przełożyć na talerz i ozdobić jajkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
848
kcal
Białka
86
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.