Tort kanapkowy z ogórkami kiszonymi

formularz
Tort kanapkowy z ogórkami kiszonymi

0

0 / 0

15

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

4 szt. jajka ugotowane

150 g łosoś wędzony

100 g ser blue

1 szt. awokado

400 g serek wiejski

1 opak. majonez

0.50 pęcz. rzodkiewki

0.50 szt. papryka czerwona

2 szt. ząbek czosnku

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżka szczypiorek

2 łyżka koper

1 łyżeczka tymianek

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżeczka czarnuszka

Przygotowanie


1

Ułóż na talerzu/tacy kwadrat z chleba 3x3 kromki. Jeżeli chcesz przygotować tort w kształcie kwadratu, możesz wykonywać kolejne kroki. Jeśli chcesz wykonać tort w kształcie okręgu, ułóż jeszcze 2 warstwy na wysokość, następnie przykładając talerz wytnij przy pomocy noża okrąg we wszystkich warstwach chleba.

2

Odsącz na sitku serek wiejski. Ser przełóż do miski, dodaj pokrojony w kostkę ser blue, rozgniecione awokado, sok z cytryny, 2 łyżki pokrojonego koperku, 1 łyżkę szczypiorku oraz starty czosnek. Wymieszaj, dopraw do smaku.

3

Umyj i pokrój w kostkę paprykę, ogórki kiszone i łososia.

4

Pierwszą warstwę chleba posmaruj majonezem, posyp koprem, wyłóż paprykę. Drugą warstwę chleba posmaruj najpierw majonezem, następnie przyklejaj je do pierwszej warstwy (majonezem do dołu). Górną stronę chleba posmaruj majonezem, posyp ogór-kami kiszonymi, wyłóż łososia.

5

Smarując kolejne kromki majonezem przyklejaj je do wcześniejszej warstwy.

6

Na wierzch tortu wyłóż twarożek z awokado. Ułóż pokrojone jajka, rzodkiewki oraz ogórki kiszone.

7

Ozdób wierzch tortu ziołami. Podawaj schłodzony.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły