0

Składniki

500 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Kilogram
Arbuz
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
2 Sztuki
biszkopty
3 Sztuki
Serek waniliowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt przekroić na dwa krążki lub dac 2 gotowe kupne. Spód lekko nasączyć dowolnym ponczem. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie wymieszać z serkami. na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wody i przestudzonej.Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 masy, na to ściśle ułożyć kawalki arbuza i przykryć kolejną 1/3 części masy. Przykryć drugim krążkiem biszkopta, nasączyć i posmarować całość pozostałą masą. Udekorować wg własnego uznania. UWAGA: Masa szybko zastyga, więc lepiej za nim zaczniesz ją ubijać przygotuj resztę ciasta do nałożenia.
  2. Polecam ten torcik zwłaszcza na upalne dni, arbuza można zastąpić innymi owocami ale z arbuzem należy spróbować bo efekt jest rewelacyjny." Jest pyszny. Wart grzechu łakomstwa:)

Opis

Szybki i zaskakujacy deser i w dodatku bardzo łatwy - tort smietankowy z arbuzem wg Trusi

Podobne przepisy

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Panna cotta

Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Tarta kukurydziana bez pieczenia

Łatwy Do 1,5 godz
Tarta kukurydziana bez pieczenia

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!