Tort arbuzowy

m7
Tort arbuzowy

0

0 / 0

Szybki i zaskakujacy deser i w dodatku bardzo łatwy - tort smietankowy z arbuzem wg Trusi

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

500 śmietanka kremowa 30%

1 kg arbuz

3 łyżeczka żelatyna

2 szt. biszkopty

3 szt. serek waniliowy

Przygotowanie


1

Biszkopt przekroić na dwa krążki lub dac 2 gotowe kupne. Spód lekko nasączyć dowolnym ponczem. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie wymieszać z serkami. na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wody i przestudzonej.Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 masy, na to ściśle ułożyć kawalki arbuza i przykryć kolejną 1/3 części masy. Przykryć drugim krążkiem biszkopta, nasączyć i posmarować całość pozostałą masą. Udekorować wg własnego uznania. UWAGA: Masa szybko zastyga, więc lepiej za nim zaczniesz ją ubijać przygotuj resztę ciasta do nałożenia.

2

Polecam ten torcik zwłaszcza na upalne dni, arbuza można zastąpić innymi owocami ale z arbuzem należy spróbować bo efekt jest rewelacyjny." Jest pyszny. Wart grzechu łakomstwa:)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły