Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

m7
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

0

4 / 1

kolejna wersja popularnego tatara

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa maggi

250 g polędwica wołowa

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Polędwicę wołową mielimy kilkakrotnie. Cebulę oraz ogórka kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa, polewamy maggi, wbijamy jajko i przyprawiamy pieprzem i wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

937

kcal

Białka

69

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły