Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym
m7
kolejna wersja popularnego tatara
Wartości odżywcze na porcję
Energia
937
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
kolejna wersja popularnego tatara
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa maggi
250 g polędwica wołowa
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Polędwicę wołową mielimy kilkakrotnie. Cebulę oraz ogórka kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa, polewamy maggi, wbijamy jajko i przyprawiamy pieprzem i wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
937
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.