Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

goodfoodlover
Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

1

0 / 0

Ciekawy a zarazem nietrudny przepis na deser, który powinien zaspokoić wszystkich miłośników słodyczy. Prezentujemy sprawdzoną recepturę na tartaletki ze śmietaną kokosową i truskawkami. Świetny pomysł na Walentynki!

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 śmietanka kremowa 30%

250 g mąka lubella puszysta tortowa

100 g masło

100 g cukier

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cukier puder

2 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Przygotowanie : Mąkę i cukier przesiej. Dodaj masło i zacznij wyrabia ciasto. Wlej rozbełtane jajka. Szybko wyrób ciasto. Uformuj kulę i owiń w folię. Wstaw do lodówki na 30-40 minut.

2

Ciasto rozwałkuj na stolnicy. Wytnij kółka i włóż do foremki. Dociśnij dokładnie. Nożem odetnij nadmiar ciasta. Nakuj widelcem każdą tartalerkę. Włóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni.

3

Śmietanę przelej do miski i ubij mikserem. Wsyp cukier i kokos. Dokładnie połącz składniki. Do sztywnej śmietany dodaj pokrojone truskawki. Na każdą tartaletkę ułóż śmietanę i połóż świeżą truskawkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły