Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

lubella
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

1

3.1 / 29

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i nowalijkami to świetny pomysł na wiosenną przekąskę. Do jej przygotowania będziesz potrzebować: mąki puszystej, masła, jajka, soli, ricotty, śmietany 36%, chrzanu, soku z cytryny, rzodkiewki, koperku, rzeżuchy oraz wędzonego łososia w plastrach.

13

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g mąka lubella puszysta luksusowa

200 g masło

1 szt. jajko

15 g sól

200 g ricotta

100 śmietana 36%

2 łyżka chrzan krakus

0.50 łyżeczka sok z cytryny

1 szcz. sól, pieprz

1 pęcz. rzodkiewka

1 łyżeczka koperek

200 g łosoś wędzony w plastrach

1 pęcz. rzeżucha

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 160 stopni.

2

Mąkę utrzyj z masłem i solą.

3

Dodaj jajko i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.

4

Rozwałkuj ciasto na tartaletki.

5

Piecz w temperaturze 160 stopni na złotobrązowy kolor.

6

Ubij śmietanę.

7

Do śmietany dodaj sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, a następnie wymieszaj z serkiem ricotta. Zamiast serka ricotta możesz użyć serka kremowego.

8

Wyłóż tartaletki łososiem i napełnij musem z serka ricotta i chrzanu.

9

Na koniec udekoruj rzodkiewkami, rzeżuchą i koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły