0

Składniki

400 Gramów
200 Gramów
masło
1 Sztuka
jajko
15 Gramów
sól
200 Gramów
Ricotta
100 Mililitrów
śmietana 36%
2 Łyżki
ingridient
chrzan Krakus
0.5 Łyżeczki
sok z cytryny
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
rzodkiewka
1 Łyżeczka
koperek
200 Gramów
łosoś wędzony w plastrach
1 Pęczek
Rzeżucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 160 stopni.
  2. Mąkę utrzyj z masłem i solą.
  3. Dodaj jajko i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  4. Rozwałkuj ciasto na tartaletki.
  5. Piecz w temperaturze 160 stopni na złotobrązowy kolor.
  6. Ubij śmietanę.
  7. Do śmietany dodaj sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, a następnie wymieszaj z serkiem ricotta. Zamiast serka ricotta możesz użyć serka kremowego.
  8. Wyłóż tartaletki łososiem i napełnij musem z serka ricotta i chrzanu.
  9. Na koniec udekoruj rzodkiewkami, rzeżuchą i koperkiem.

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Słodko-słony karmelowy przekładaniec

Łatwy Do 40 min
Słodko-słony karmelowy przekładaniec

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!