Tarta z gruszką

decomorreno
Tarta z gruszką

0

0 / 0

Tradycyjny przysmak kuchni francuskiej - tarta! Tym razem w herbatnikowej odsłonie z gruszkami. Proponujemy niezwykle atrakcyjną prezentację dania w tartaletkach (specjalnych foremkach) - dzięki temu danie cieszy oczy i pieści kubki smakowe zarazem! Sprawdź naszą propozycję przepisu na tarte z gruszką i zobacz, co czyni to danie tak wyjątkowym deserem.

11

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.25 opak. płatki lubella corn flakes klasyczne

60 g herbatniki

25 g orzechy laskowe

40 g kakao decomorreno

50 g czekolada

200 g gruszki w syropie

125 śmietanka kremówka

50 g kakao decomorreno

10 g cukier puder

1 szkl. wiórki czekoladowe

1 pęcz. mięta

Przygotowanie


1

Ciasto bez pieczenia: Rozpuść czekoladę, wymieszaj z pokrojonymi orzechami, herbatnikami, Corn Flakes i kakao DecoMorreno.

2

Włóż ciasto do foremek na tartaletki (lub na dużą tartę przy podwojeniu wszystkich składników) na grubość 1 cm (dobrze ubić).

3

Po schłodzeniu w lodówce dodaj pokrojone gruszki. Polewa: Zagotuj śmietanę, cukier i kakao DecoMorreno.

4

Polej tartaletki. Udekoruj wiórkami czekoladowymi i miętą, serwuj od razu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły