0

Składniki

Ciasto bez pieczenia

0.22 Opakowania
36 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
54 Gramy
herbatniki
22.5 Grama
Orzechy laskowe
45 Gramów
czekolada mleczna
180 Gramów
Gruszki w syropie

Polewa kakaowa

45 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
112.5 Mililitra
Śmietanka kremówka
9 Gramów
cukier puder

Dekoracja

0.9 Szklanki
Wiórki czekoladowe
0.9 Pęczka
mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto bez pieczenia: Rozpuść czekoladę, wymieszaj z pokrojonymi orzechami, herbatnikami, Corn Flakes i kakao DecoMorreno.
  2. Włóż ciasto do foremek na tartaletki (lub na dużą tartę przy podwojeniu wszystkich składników) na grubość 1 cm (dobrze ubić).
  3. Po schłodzeniu w lodówce dodaj pokrojone gruszki. Polewa: Zagotuj śmietanę, cukier i kakao DecoMorreno.
  4. Polej tartaletki. Udekoruj wiórkami czekoladowymi i miętą, serwuj od razu.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Łatwy Do 15 min
Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Fondant czekoladowy

Łatwy Do 15 min
Fondant czekoladowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!