0

Składniki

Ciasto bez pieczenia

40 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.25 Opakowania
Płatki Lubella Corn Flakes
60 Gramów
herbatniki
25 Gramów
Orzechy laskowe
50 Gramów
czekolada mleczna
200 Gramów
Gruszki w syropie

Polewa kakaowa

50 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Mililitrów
Śmietanka kremówka
10 Gramów
cukier puder

Dekoracja

1 Szklanka
Wiórki czekoladowe
1 Pęczek
mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto bez pieczenia: Rozpuść czekoladę, wymieszaj z pokrojonymi orzechami, herbatnikami, Corn Flakes i kakao DecoMorreno. Włóż ciasto do foremek na tartaletki (lub na dużą tartę przy podwojeniu wszystkich składników) na grubość 1 cm (dobrze ubić). Po schłodzeniu w lodówce dodaj pokrojone gruszki.
  2. Polewa: Zagotuj śmietanę, cukier i kakao DecoMorreno. Polej tartaletki.
  3. Udekoruj wiórkami czekoladowymi i miętą, serwuj od razu.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz.

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz.

Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Łatwy Do 20 min.

Fondant czekoladowy

Łatwy Do 20 min.

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!