Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tarta, czyli klasyczna potrawa kuchni francuskiej, którą można przygotować na wiele sposobów. W naszym przepisie proponujemy deserową wersje tego popularnego wypieku. Wypróbuj wyborną tartę na słodko z dodatkiem pomarańczy i kakao!
25 | Gramów | ||
![]() |
|||
310 | Gramów |
mąka pszenna
|
|
150 | Gramów |
masło
|
|
80 | Gramów |
cukier puder
|
|
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Nadzienie |
|||
3 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
2 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
250 | Gramów |
cukier
|
|
150 | Mililitrów |
Sok z pomarańczy
|
|
1 | Łyżka |
Skórka z pomarańczy
|
|
15 | Gramów |
Skrobia ziemniaczana
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |