Szaszłyki z baraniny
m7
Baranina to najpopularniejsze mięso na półwyspie bałkańskim, oraz na wyspach greckich i Turcji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
565
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Baranina to najpopularniejsze mięso na półwyspie bałkańskim, oraz na wyspach greckich i Turcji.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg baranina udziec
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. sól biała
5 szt. cebula
3 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Umyte mięso pokroić w dużą kostkę.
Cebulę drobno pokroić, razem z natką, pieprzem i solą dodać do mięsa wymieszać, odstawić na 24h.
Mięso nadziewać na patyczki i piec na grillu lub w piekarniku w 200 C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
565
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.