Szaszłyki z baraniny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szaszłyki z baraniny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976184529.jpeg&w=3840&q=75)
Baranina to najpopularniejsze mięso na półwyspie bałkańskim, oraz na wyspach greckich i Turcji.
0
0 / 0
Baranina to najpopularniejsze mięso na półwyspie bałkańskim, oraz na wyspach greckich i Turcji.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg baranina udziec
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. sól biała
5 szt. cebula
3 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Umyte mięso pokroić w dużą kostkę.
2
Cebulę drobno pokroić, razem z natką, pieprzem i solą dodać do mięsa wymieszać, odstawić na 24h.
3
Mięso nadziewać na patyczki i piec na grillu lub w piekarniku w 200 C.