Szaszłyki z baraniny

m7
Szaszłyki z baraniny

0

0 / 0

Baranina to najpopularniejsze mięso na półwyspie bałkańskim, oraz na wyspach greckich i Turcji.

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg baranina udziec

1 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. sól biała

5 szt. cebula

3 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Umyte mięso pokroić w dużą kostkę.

2

Cebulę drobno pokroić, razem z natką, pieprzem i solą dodać do mięsa wymieszać, odstawić na 24h.

3

Mięso nadziewać na patyczki i piec na grillu lub w piekarniku w 200 C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

565

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły