Szaszłyki z baraniny
m7
Baranina to najpopularniejsze mięso na półwyspie bałkańskim, oraz na wyspach greckich i Turcji.
0
0 / 0
Baranina to najpopularniejsze mięso na półwyspie bałkańskim, oraz na wyspach greckich i Turcji.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg baranina udziec
1 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka sól biała
5 szt. cebula
3 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Umyte mięso pokroić w dużą kostkę.
2
Cebulę drobno pokroić, razem z natką, pieprzem i solą dodać do mięsa wymieszać, odstawić na 24h.
3
Mięso nadziewać na patyczki i piec na grillu lub w piekarniku w 200 C.