Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

kontakt_2
Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

1

0 / 0

Wege szaszłyki? Zdecydowanie tak! Zdrowe, kolorowe warzywne szaszłyki z wieloma możliwościami :) Jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań mięsnych z grilla.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. kukurydza

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cukinia

2 szt. cebula czerwona

2 łyżka oliwa z oliwek

2 szt. ząbek czosnku wycisnięty przez praskę

1 szczyp. sól, cukier

1 szczyp. curry w proszku

4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Kukurydzę pokrój na 1,5 cm kawałki, cukinię w 1 cm plastry, paprykę w większą kostkę, a cebulę w cienkie plastry.

2

W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sól, cukier i curry w proszku. Dokładnie wymieszaj.

3

Wszystkie pokrojone warzywa umieść w dużej misce. Polej je przygotowaną marynatą i delikatnie wymieszaj.

4

Odstaw na około 20-30 minut, aby smaki się przegryzły.

5

Naprzemiennie nadziewaj warzywa na patyczki do szaszłyków.

6

Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 10-15 minut, obracając je co jakiś czas, aby warzywa równomiernie się przypiekły.

7

Gotowe szaszłyki serwuj z ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły