Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem
kontakt_2
1
0 / 0
Wege szaszłyki? Zdecydowanie tak! Zdrowe, kolorowe warzywne szaszłyki z wieloma możliwościami :) Jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań mięsnych z grilla.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. kukurydza
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cukinia
2 szt. cebula czerwona
2 łyżka oliwa z oliwek
2 szt. ząbek czosnku wycisnięty przez praskę
1 szcz. sól, cukier
1 szcz. curry w proszku
4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
1
Kukurydzę pokroić na 1,5 cm kawałki, cukinię w 1 cm plastry, paprykę w większą kostkę, a cebulę w cienkie plastry.
2
Warzywa skropić olejem, posypać przyprawami i naprzemiennie nadziewać na patyczki do szaszłyków. Ułożyć na grillu. Gotowe podawać z ketchupem.