Szaszłyki pieczarkowe

Włocławek
Szaszłyki pieczarkowe

1

0 / 0

Pieczarkowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie – idealnie sprawdzą się na grilla! Wypróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g pieczarki

150 g boczek wędzony

4 szt. cebula

2 łyżka ketchup włocławek

3 łyżka jogurt naturalny

1 łyżka sos sojowy

1 łyżka musztarda

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Pieczarki myjemy, osuszamy.

2

W misce mieszamy keczup, jogurt, sos sojowy, musztardę oraz sól i pieprz i wrzucamy do powstałej marynaty pieczarki.

3

Boczek kroimy w grubsze plasterki. Cebulę kroimy w plastry.

4

Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian pieczarkę w marynacie, boczek i cebulę. Grillujemy aż pieczarki się zezłocą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

202

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły