Szaszłyki pieczarkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1706617728044.png&w=3840&q=75)
Włocławek
![Szaszłyki pieczarkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1714127179038.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczarkowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie – idealnie sprawdzą się na grilla! Wypróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich
1
0 / 0
Pieczarkowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie – idealnie sprawdzą się na grilla! Wypróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g pieczarki
150 g boczek wędzony
4 szt. cebula
2 łyżka ketchup włocławek
3 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka musztarda
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, osuszamy.
W misce mieszamy keczup, jogurt, sos sojowy, musztardę oraz sól i pieprz i wrzucamy do powstałej marynaty pieczarki.
Boczek kroimy w grubsze plasterki. Cebulę kroimy w plastry.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian pieczarkę w marynacie, boczek i cebulę. Grillujemy aż pieczarki się zezłocą.