Szaszłyki pieczarkowe
Włocławek
Pieczarkowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie – idealnie sprawdzą się na grilla! Wypróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich
Wartości odżywcze na porcję
Energia
202
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pieczarkowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie – idealnie sprawdzą się na grilla! Wypróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g pieczarki
150 g boczek wędzony
4 szt. cebula
2 łyżka ketchup włocławek
3 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka musztarda
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, osuszamy.
W misce mieszamy keczup, jogurt, sos sojowy, musztardę oraz sól i pieprz i wrzucamy do powstałej marynaty pieczarki.
Boczek kroimy w grubsze plasterki. Cebulę kroimy w plastry.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian pieczarkę w marynacie, boczek i cebulę. Grillujemy aż pieczarki się zezłocą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
202
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.