Szaszłyki pieczarkowe
kontakt_5
0
0 / 0
Pieczarkowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie – idealnie sprawdzą się na grilla! Wypróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g pieczarki
150 g boczek wędzony
4 szt. cebula
2 łyżka ketchup włocławek
3 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka musztarda
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Pieczarki myjemy, osuszamy.
2
W misce mieszamy keczup, jogurt, sos sojowy, musztardę oraz sól i pieprz i wrzucamy do powstałej marynaty pieczarki.
3
Boczek kroimy w grubsze plasterki. Cebulę kroimy w plastry.
4
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian pieczarkę w marynacie, boczek i cebulę. Grillujemy aż pieczarki się zezłocą.