Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7332-1702058002461.jpeg&w=3840&q=75)
Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem - przepyszne danie, które sprawdzi się podczas grillowej uczty na świeżym powietrzu. Bez problemu przyrządzisz je w niecałą godzinę. Danie idealnie komponuje się sokiem jabłkowo-miętowym.
0
4.3 / 3
Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem - przepyszne danie, które sprawdzi się podczas grillowej uczty na świeżym powietrzu. Bez problemu przyrządzisz je w niecałą godzinę. Danie idealnie komponuje się sokiem jabłkowo-miętowym.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. bakłażan
1 szt. cebula czerwona
1 szt. ananas
1 szt. tymbark jabłko mięta
Przygotowanie
Bakłażana dzielimy na mniejsze ćwiartki razem z cebulą i obranym ananasem.
Nakłuwamy naprzemiennie na wykałaczkę i moczymy chwilę w soku z jednej cytryny. Pieczemy na grillu przez 20-25 minut aż warzywa zmiękną.