Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem

kontakt_1
Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem

0

4.3 / 3

Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem - przepyszne danie, które sprawdzi się podczas grillowej uczty na świeżym powietrzu. Bez problemu przyrządzisz je w niecałą godzinę. Danie idealnie komponuje się sokiem jabłkowo-miętowym.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. bakłażan

1 szt. cebula czerwona

1 szt. ananas

1 szt. tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Bakłażana dzielimy na mniejsze ćwiartki razem z cebulą i obranym ananasem.

2

Nakłuwamy naprzemiennie na wykałaczkę i moczymy chwilę w soku z jednej cytryny. Pieczemy na grillu przez 20-25 minut aż warzywa zmiękną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły