0

Składniki

1.33 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
0.33 Sztuki
cebula czerwona
0.67 Sztuki
papryka czerwona
0.67 Sztuki
mały por
0.67 Sztuki
ząbek czosnku
133.33 Grama
Ugotowana ciecierzyca
0.67 Szczypty
Wędzona mielona papryka
0.67 Szczypty
Pieprz cayenne
0.67 Szczypty
cynamon
0.67 Szczypty
sól, pieprz
0.67 Łyżeczki
Lubczyk
1.33 Sztuki
Liście laurowe
333.33 Grama
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
2 Sztuki
jajka
0.67 Pęczka
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
  2. Na patelni, którą możemy używać w piekarniku, rozgrzewamy olej. Szklimy na nim pokrojona w piórka cebulę. Dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę, oraz posiekanego pora.
  3. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz opłukaną ciecierzycę. Podsmażamy, aż warzywa nieco zmiękną.
  4. Dodajemy przecier pomidorowy Łowicz, mieszamy i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Wyłączamy ogień, na wierzch wbijamy jajka.
  5. Patelnię wkładamy do nagrzanego piekarnika. Danie pieczemy około 10 minut, aż białka jajek będą ścięte.

Podobne przepisy

Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Łatwy Do 15 min
Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz
Pasztet pomidorowy

Pasztet z soczewicy

Średni Do 2 godz
Pasztet z soczewicy

Glazurowana szynka

Średni Do 2 godz
Glazurowana szynka

Jajka faszerowane z majonezem

Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

Pate z wątróbek

Łatwy Do 1,5 godz
Pate z wątróbek

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Jajka faszerowane z bekonem i żurawiną

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane z bekonem i żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!