0

Składniki

2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Sztuki
cebula czerwona
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
mały por
1 Sztuka
ząbek czosnku
200 Gramów
Ugotowana ciecierzyca
1 Szczypta
Wędzona mielona papryka
1 Szczypta
Pieprz cayenne
1 Szczypta
cynamon
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Lubczyk
2 Sztuki
Liście laurowe
500 Gramów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
3 Sztuki
jajka
1 Pęczek
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na patelni, którą możemy używać w piekarniku, rozgrzewamy olej. Szklimy na nim pokrojona w piórka cebulę. Dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę, oraz posiekanego pora.
  2. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz opłukaną ciecierzycę. Podsmażamy, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przecier pomidorowy Łowicz, mieszamy i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Wyłączamy ogień, na wierzch wbijamy jajka.
  3. Patelnię wkładamy do nagrzanego piekarnika. Danie pieczemy około 10 minut, aż białka jajek będą ścięte.

Podobne przepisy

Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Łatwy Do 15 min
Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz
Pasztet pomidorowy

Pasztet z soczewicy

Średni Do 2 godz
Pasztet z soczewicy

Glazurowana szynka

Średni Do 2 godz
Glazurowana szynka

Jajka faszerowane z majonezem

Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

Pate z wątróbek

Łatwy Do 1,5 godz
Pate z wątróbek

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Jajka faszerowane z bekonem i żurawiną

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane z bekonem i żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!