0

Składniki

2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Sztuki
cebula czerwona
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
mały por
1 Sztuka
ząbek czosnku
200 Gramów
Ugotowana ciecierzyca
1 Szczypta
Wędzona mielona papryka
1 Szczypta
Pieprz cayenne
1 Szczypta
cynamon
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Lubczyk
2 Sztuki
Liście laurowe
500 Gramów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
3 Sztuki
jajka
1 Pęczek
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na patelni, którą możemy używać w piekarniku, rozgrzewamy olej. Szklimy na nim pokrojona w piórka cebulę. Dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę, oraz posiekanego pora.
  2. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz opłukaną ciecierzycę. Podsmażamy, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przecier pomidorowy Łowicz, mieszamy i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Wyłączamy ogień, na wierzch wbijamy jajka.
  3. Patelnię wkładamy do nagrzanego piekarnika. Danie pieczemy około 10 minut, aż białka jajek będą ścięte.

Podobne przepisy

Penne z gulaszem z indyka

Łatwy Do 40 min

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz

Penne z indykiem, brokułami i chili

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min

Bataty z masłem orzechowym

Łatwy Do 1 godz

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dynią – passata classica

Średni Do 1,5 godz

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!