Stek w otoczce kakao

decomorreno
Stek w otoczce kakao

0

2 / 2

Nudzą Cię klasyczne przepisy na potrawy mięsne? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie coś wyjątkowego! Sprawdź przepis na soczysty stek marynowany w pieprzu czarnym i cayenne, słodkiej papryce i… kakao. Poznawaj nowe smaki z nami!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. stek

1 łyżka kakao decomorreno

1 łyżeczka papryka słodka

0.50 łyżeczka pieprz czarny

0.50 łyżeczka pieprz cayenne

1 łyżka sól

1 łyżka masło klarowane

Przygotowanie


1

Mięso wyciągnij na około pół godziny przed smażeniem, aby osiągnęło temperaturę pokojową. Osusz ręcznikiem papierowym i posyp solą.

2

Przygotuj marynatę - wymieszaj kakao, pieprz czarny, pieprz cayenne oraz paprykę.

3

Obtocz mięso z każdej strony marynatą. Rozgrzej patelnię. Dodaj masło klarowane i smaż od 1 do 4,5 minuty z każdej strony - czas smażenia zależy od tego jaki stopień wysmażenia preferujemy. Po usmażeniu odłóż na deskę lub talerz na około 5 minut, aby wszystkie soki pozostały w środku.

4

Podaj z ulubionymi dodatkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły