Stefanka

katarzyna_zareba
Stefanka

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ciasto z kaszą manna to nietypowy deser. Jest mało słodki, smaczny i zdrowy.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 szkl. mleko

1 szkl. cukier

1 kostka masło

1 szkl. kasza manna

1 opak. cukier waniliowy

5 opak. herbatniki

0.50 opak. wiórki kokosowe

3 łyżka kakao decomorreno

0.50 szkl. cukier

100 g masło

3 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka woda

Przygotowanie


Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować. Następnie dodać kaszę manną, cały czas mieszając. Gotować około 5 minut. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu wyłożyć, lekko uciskając herbatniki.

Krok 1

Wszystkie składniki polewy umieścić w garnuszku. Doprowadzić do wrzenia. Jeszcze gorącą polać wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Wartości odżywcze na porcję


Energia

472

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły