Stefanka
katarzyna_zareba
Ciasto z kaszą manna to nietypowy deser. Jest mało słodki, smaczny i zdrowy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
472
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto z kaszą manna to nietypowy deser. Jest mało słodki, smaczny i zdrowy.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
2 szkl. mleko
1 szkl. cukier
1 kostka masło
1 szkl. kasza manna
1 opak. cukier waniliowy
5 opak. herbatniki
0.50 opak. wiórki kokosowe
3 łyżka kakao decomorreno
0.50 szkl. cukier
100 g masło
3 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka woda
Przygotowanie
Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować. Następnie dodać kaszę manną, cały czas mieszając. Gotować około 5 minut. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu wyłożyć, lekko uciskając herbatniki.
Wszystkie składniki polewy umieścić w garnuszku. Doprowadzić do wrzenia. Jeszcze gorącą polać wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
472
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.