0

Składniki

Ciasto

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Szklanki
mleko
1 Szklanka
cukier
1 Kostka
masło extra
1 Szklanka
kasza manna
1 Opakowanie
CUKIER WANILIOWY
5 Opakowań
herbatniki
0.5 Opakowania
wiórki kokosowe

Polewa

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Szklanki
cukier
100 Gramów
masło extra
2 Łyżki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować. Następnie dodać kaszę manną, cały czas mieszając. Gotować około 5 minut. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu wyłożyć, lekko uciskając herbatniki.
  2. Wszystkie składniki polewy umieścić w garnuszku. Doprowadzić do wrzenia. Jeszcze gorącą polać wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.

Opis

Ciasto z kaszą manna to nietypowy deser. Jest mało słodki, smaczny i zdrowy.

Podobne przepisy

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Babka wielkanocna z polewą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna z polewą

Czekoladowy torcik przekładany masą kakaową i malinami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Czekoladowy torcik przekładany masą kakaową i malinami

Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Przepis
Średni Do 2 godz
Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Kakaowa Babka Wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa Babka Wielkanocna

Kakaowa puszysta babka majonezowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Kakaowa puszysta babka majonezowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!