Sos śmietanowo-chrzanowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sos śmietanowo-chrzanowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712830900529.jpeg&w=3840&q=75)
Sos śmietanowo-chrzanowy doskonale pasuje do jajek, kotletów jajecznych lub mięsa. Można go serwować w towarzystwie pieczeni, schabu lub pulpecików. To także świetny dodatek do wrapów, tortilli, sałatek, a nawet kanapek. Jego przygotowanie jest banalnie proste i szybkie, a gotowy sos z pewnością przypadnie do gustu fanom intensywnych smaków.
1
3.6 / 8
Sos śmietanowo-chrzanowy doskonale pasuje do jajek, kotletów jajecznych lub mięsa. Można go serwować w towarzystwie pieczeni, schabu lub pulpecików. To także świetny dodatek do wrapów, tortilli, sałatek, a nawet kanapek. Jego przygotowanie jest banalnie proste i szybkie, a gotowy sos z pewnością przypadnie do gustu fanom intensywnych smaków.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
300 koncentrat bulionu drobiowego krakus
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka masło
1 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
1 łyżka chrzan krakus
4 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Masło rozgnieść dokładnie z mąką, zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając, zagotować. Następnie dodać chrzan i śmietankę, dokładnie wymieszać, zagotować i gotowe!
Podawać z jajkiem, kotlecikami jajecznymi, mięsem......