Sos śmietanowo-chrzanowy

m7
Sos śmietanowo-chrzanowy

1

3.6 / 8

Sos śmietanowo-chrzanowy doskonale pasuje do jajek, kotletów jajecznych lub mięsa. Można go serwować w towarzystwie pieczeni, schabu lub pulpecików. To także świetny dodatek do wrapów, tortilli, sałatek, a nawet kanapek. Jego przygotowanie jest banalnie proste i szybkie, a gotowy sos z pewnością przypadnie do gustu fanom intensywnych smaków.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

300 koncentrat bulionu drobiowego krakus

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżka masło

1 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżka chrzan krakus

4 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Masło rozgnieść dokładnie z mąką, zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając, zagotować. Następnie dodać chrzan i śmietankę, dokładnie wymieszać, zagotować i gotowe!

2

Podawać z jajkiem, kotlecikami jajecznymi, mięsem......

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły