Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Nowa wersja pączków krojonych nożem i nadziewanych po upieczeniu. Świetnie smakują oprószone cukrem trzcinowym, ale żeby cukier "trzymał" trzeba działać tuż po usmażeniu pączków, kiedy są jeszcze gorące. Jak po raz pierwszy zobaczyłam kwadratowe pączki, to myślałam, że to jakaś specjalna forma. Okazało się, że to po prostu ciasto krojone nożem, a eleganckie nadzienie pochodzi ze szprycy. Do szprycowania można wykorzystać nadzienie z adwokata (byle dość gęste), a nawet zwykłą marmoladę. W prosty i szybki sposób można wyczarować coś bardzo pysznego, a do szprycowania zaangażować dzieciaki.
1 | Kilogram | ||
![]() |
|||
70 | Mililitrów |
rum
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
0.5 | Litra |
mleko
|
|
6 | Sztuk |
żółtko jaja kurzego
|
|
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
1 | Sztuka |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
1 | Sztuka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
1 | Sztuka |
Czekolada deserowa
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
1 | Łyżka |
miód pszczeli
|
|
3 | Łyżki |
śmietanka kremowa 30%
|
|
10 | Dekagramów |
drożdże
|
|
15 | Dekagramów |
cukier
|
|
10 | Dekagramów |
masło
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |