Smażone banany w cieście

Lubella
Smażone banany w cieście

1

0 / 0

Banany w cieście to pyszna i banalna przekąska, którą przygotujemy bez większego wysiłku. Idealnie smakuje z dodatkiem kakao, wiórków kokosowych, a nawet lodów. Połączenie naturalnej słodyczy bananów i ciasta naleśnikowego zasmakuje każdemu łasuchowi.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. banany

150 g mąka pszenna lubella

2 łyżka cukier

2 szt. jajka kurze

100 ml mleko

40 g wiórki kokosowe

0.50 łyżka proszek do pieczenia

1 szczyp. sól

1 szt. olej do smażenia

Do posypania

1 szt. wiórki kokosowe

1 szt. kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Banany obrać, przekroić wzdłuż i podzielić na trzy części.

2

Wymieszać mikserem mąkę, mleko, cukier, wiórki kokosowe, jajka, proszek do pieczenia i sól. Masa ma być gęsta.

3

Banany dokładnie maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

4

Usmażone banany odsączyć na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać kakao i wiórkami kokosowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1141

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

178

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły