Smażone banany w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Smażone banany w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1706180743248.jpg&w=3840&q=75)
Banany w cieście to pyszna i banalna przekąska, którą przygotujemy bez większego wysiłku. Idealnie smakuje z dodatkiem kakao, wiórków kokosowych, a nawet lodów. Połączenie naturalnej słodyczy bananów i ciasta naleśnikowego zasmakuje każdemu łasuchowi.
0
0 / 0
Banany w cieście to pyszna i banalna przekąska, którą przygotujemy bez większego wysiłku. Idealnie smakuje z dodatkiem kakao, wiórków kokosowych, a nawet lodów. Połączenie naturalnej słodyczy bananów i ciasta naleśnikowego zasmakuje każdemu łasuchowi.
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. banany
150 g mąka pszenna lubella
2 łyżka cukier
2 szt. jajka kurze
100 ml mleko
40 g wiórki kokosowe
0.50 łyżka proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
1 szt. olej do smażenia
Do posypania
1 szt. wiórki kokosowe
1 szt. kakao decomorreno
Przygotowanie
Banany obrać, przekroić wzdłuż i podzielić na trzy części.
Wymieszać mikserem mąkę, mleko, cukier, wiórki kokosowe, jajka, proszek do pieczenia i sól. Masa ma być gęsta.
Banany dokładnie maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Usmażone banany odsączyć na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać kakao i wiórkami kokosowymi.