0

Składniki

2 Mililitry
Aromat rumowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
0.5 Łyżeczki
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę.
  2. Ciągle ucierając, dodajemy po jednym jajku, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  3. Następnie do masy wlewamy aromat rumowy oraz wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy.
  4. Następnie ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki, pieczemy około godziny w temp. 180*c.
  5. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Przepis mam od znajomej.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!