0

Składniki

2 Mililitry
Aromat rumowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
0.5 Łyżeczki
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę.
  2. Ciągle ucierając, dodajemy po jednym jajku, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  3. Następnie do masy wlewamy aromat rumowy oraz wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy.
  4. Następnie ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki, pieczemy około godziny w temp. 180*c.
  5. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Przepis mam od znajomej.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Jabłecznik z budyniem

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Jabłecznik z budyniem

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!