Example thumb
0

Składniki

2 Mililitry
Aromat rumowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
0.5 Łyżeczki
cynamon
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę.
  2. Ciągle ucierając, dodajemy po jednym jajku, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  3. Następnie do masy wlewamy aromat rumowy oraz wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy.
  4. Następnie ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki, pieczemy około godziny w temp. 180*c.
  5. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Przepis mam od znajomej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!