Śledzie z grzybami i ogórkiem konserwowym
Krakus
Musicie uważać z tym przepisem – jeżeli raz je zrobicie, to już nigdy się od nich nie uwolnicie! Tak dobre śledzie, że uzależniają swoim smakiem. Od teraz będziecie myśleli tylko o nich! To doskonała propozycja na świąteczny stół lub rodzinne spotkanie. Świetnie komponuje się z pieczywem, a także jako element większych zestawów wigilijnych lub świątecznych. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
764
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
139
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Musicie uważać z tym przepisem – jeżeli raz je zrobicie, to już nigdy się od nich nie uwolnicie! Tak dobre śledzie, że uzależniają swoim smakiem. Od teraz będziecie myśleli tylko o nich! To doskonała propozycja na świąteczny stół lub rodzinne spotkanie. Świetnie komponuje się z pieczywem, a także jako element większych zestawów wigilijnych lub świątecznych. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
5 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szczyp. pieprz czarny
1 pęcz. szczypiorek
1 opak. śledzie z cebulką w oleju
1 opak. grzyby marynowane
Przygotowanie
Ogórki, cebulę ze śledzi i grzybki marynowane drobno kroimy. Polewamy olejem ze śledzi i doprawiamy pieprzem. Mieszamy.
Odsądzone z oleju filety układamy na talerzu. Na wierzchu układamy wymieszane ogórki z cebulą i grzybkami. Szczypiorek drobno kroimy, a następnie posypujemy po śledziach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
764
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
139
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.