Śledzie z grzybami i ogórkiem konserwowym

Krakus
Śledzie z grzybami i ogórkiem konserwowym

0

0 / 0

Musicie uważać z tym przepisem – jeżeli raz je zrobicie, to już nigdy się od nich nie uwolnicie! Tak dobre śledzie, że uzależniają swoim smakiem. Od teraz będziecie myśleli tylko o nich! To doskonała propozycja na świąteczny stół lub rodzinne spotkanie. Świetnie komponuje się z pieczywem, a także jako element większych zestawów wigilijnych lub świątecznych. Smacznego!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

5 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szczyp. pieprz czarny

1 pęcz. szczypiorek

1 opak. śledzie z cebulką w oleju

1 opak. grzyby marynowane

Przygotowanie


1

Ogórki, cebulę ze śledzi i grzybki marynowane drobno kroimy. Polewamy olejem ze śledzi i doprawiamy pieprzem. Mieszamy.

2

Odsądzone z oleju filety układamy na talerzu. Na wierzchu układamy wymieszane ogórki z cebulą i grzybkami. Szczypiorek drobno kroimy, a następnie posypujemy po śledziach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

764

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

139

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły