Śledzie w sosie chrzanowym z jabłkiem i cebulą

katarzyna_sepkowska
Śledzie w sosie chrzanowym z jabłkiem i cebulą

0

3.7 / 10

Pyszne śledzie w sosie chrzanowym z dodatkiem jabłka i cebulki. Doskonałe na wigilijny stół, a w kolejne dni na śniadanie na grzance z chleba z dodatkiem rukoli.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 pęcz. filety śledziowe matias

1 szt. cebula

0.50 szt. jabłko

2 łyżka majonez

2 łyżka śmietana 18%

1 łyżeczka chrzan krakus

1 łyżeczka sok z cytryny

1 łyżeczka natka pietruszki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. cukier

Przygotowanie


1

4 filety śledzia pokroić w kawałki. Cebule posiekać w kosteczkę, jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Natkę posiekać.

2

Majonez, śmietanę, chrzan i sok z cytryny wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

3

Śledzie, jabłko, cebulę i posiekaną natkę pietruszki przełożyć do miski. Zalać sosem i dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum dobę, żeby smaki się przegryzyły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły