Śledzie w sosie chrzanowym z jabłkiem i cebulą

katarzyna_sepkowska
Śledzie w sosie chrzanowym z jabłkiem i cebulą

0

3.7 / 10

Pyszne śledzie w sosie chrzanowym z dodatkiem jabłka i cebulki. Doskonałe na wigilijny stół, a w kolejne dni na śniadanie na grzance z chleba z dodatkiem rukoli.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 pęcz. filety śledziowe matias

1 szt. cebula

0.50 szt. jabłko

2 łyżka majonez

2 łyżka śmietana 18%

1 łyżecz. chrzan krakus

1 łyżecz. sok z cytryny

1 łyżecz. natka pietruszki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

Przygotowanie


1

4 filety śledzia pokroić w kawałki. Cebule posiekać w kosteczkę, jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Natkę posiekać.

2

Majonez, śmietanę, chrzan i sok z cytryny wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

3

Śledzie, jabłko, cebulę i posiekaną natkę pietruszki przełożyć do miski. Zalać sosem i dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum dobę, żeby smaki się przegryzyły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

87

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły