Śledzie w occie
m7
Najlepsze są następnego dnia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Najlepsze są następnego dnia.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg śledź solony
1 łyżecz. cukier
3 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
3 szt. pieprz ziarnisty
3 łyżka oliwa
0.50 szkl. ocet
Przygotowanie
Śledzie opłucz, pokrój na kawałki, zalej zimną wodą.
Cebule obierz, pokrój na plasterki.
Szklankę wody zagotuj z octem, cebulą i przyprawami.
Ostudź.
Śledź odcedź, ułóż w słoiku na przemian z cebulę, zalej wywarem, skrop oliwą.
Odstaw na kilka dni. Podawaj z sosem (1/2 szklanki śmietany, po łyżce majonezu i wywaru).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.