Śledzie w occie

m7
Śledzie w occie

0

5 / 1

Najlepsze są następnego dnia.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg śledź solony

1 łyżecz. cukier

3 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

3 szt. pieprz ziarnisty

3 łyżka oliwa

0.50 szkl. ocet

Przygotowanie


1

Śledzie opłucz, pokrój na kawałki, zalej zimną wodą.

2

Cebule obierz, pokrój na plasterki.

3

Szklankę wody zagotuj z octem, cebulą i przyprawami.

4

Ostudź.

5

Śledź odcedź, ułóż w słoiku na przemian z cebulę, zalej wywarem, skrop oliwą.

6

Odstaw na kilka dni. Podawaj z sosem (1/2 szklanki śmietany, po łyżce majonezu i wywaru).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

434

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły