Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Kilogram
Śledź solony
1 Łyżeczka
cukier
3 Sztuki
cebula
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
3 Łyżki
oliwa
0.5 Szklanki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie opłucz, pokrój na kawałki, zalej zimną wodą.
  2. Cebule obierz, pokrój na plasterki.
  3. Szklankę wody zagotuj z octem, cebulą i przyprawami.
  4. Ostudź.
  5. Śledź odcedź, ułóż w słoiku na przemian z cebulę, zalej wywarem, skrop oliwą.
  6. Odstaw na kilka dni. Podawaj z sosem (1/2 szklanki śmietany, po łyżce majonezu i wywaru).

Opis

Najlepsze są następnego dnia.

Podobne przepisy

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Śledź z cebulką w sosie ketchupowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Śledź z cebulką w sosie ketchupowym

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Paszteciki z kapustą i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Paszteciki z kapustą i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!