Śledzie w occie

m7
Śledzie w occie

0

5 / 1

Najlepsze są następnego dnia.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg śledź solony

1 łyżeczka cukier

3 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

3 szt. pieprz ziarnisty

3 łyżka oliwa

0.50 szkl. ocet

Przygotowanie


1

Śledzie opłucz, pokrój na kawałki, zalej zimną wodą.

2

Cebule obierz, pokrój na plasterki.

3

Szklankę wody zagotuj z octem, cebulą i przyprawami.

4

Ostudź.

5

Śledź odcedź, ułóż w słoiku na przemian z cebulę, zalej wywarem, skrop oliwą.

6

Odstaw na kilka dni. Podawaj z sosem (1/2 szklanki śmietany, po łyżce majonezu i wywaru).

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły