Śledzie w occie
m7
Najlepsze są następnego dnia.
0
5 / 1
Najlepsze są następnego dnia.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg śledź solony
1 łyżecz. cukier
3 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
3 szt. pieprz ziarnisty
3 łyżka oliwa
0.50 szkl. ocet
Przygotowanie
1
Śledzie opłucz, pokrój na kawałki, zalej zimną wodą.
2
Cebule obierz, pokrój na plasterki.
3
Szklankę wody zagotuj z octem, cebulą i przyprawami.
4
Ostudź.
5
Śledź odcedź, ułóż w słoiku na przemian z cebulę, zalej wywarem, skrop oliwą.
6
Odstaw na kilka dni. Podawaj z sosem (1/2 szklanki śmietany, po łyżce majonezu i wywaru).