Śledzie korzenne
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
906
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
78
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
12
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. konfitura żurawinowa łowicz
400 g płaty śledziowe
2 szt. cebula
250 olej
1 łyżecz. kardamon
1 łyżecz. imbir
6 szt. goździki
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. kora cynamonu
2 szt. anyż
1 szczyp. świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie
Śledzie namocz w wodzie i odstaw na 2 godziny.
Po tym czasie przepłucz i osusz ręcznikiem. Pokrój płaty na 2-3 kawałki. Posyp świeżo mielonym pieprzem.
Cebulę pokrój w piórka. Przyprawy podgrzej na suchej patelni, aż zaczną pachnieć. Przekładaj w słoiku warstwy śledzi, cebuli oraz przypraw.
Zalej przygotowanym olejem. Pozostaw w lodówce przez kilka dni, aby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z konfiturą żurawinową.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
906
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
78
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.