Śledzie korzenne

maspexdigital
Śledzie korzenne

0

4 / 1

12

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. konfitura żurawinowa łowicz

400 g płaty śledziowe

2 szt. cebula

250 olej

1 łyżecz. kardamon

1 łyżecz. imbir

6 szt. goździki

2 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 szt. kora cynamonu

2 szt. anyż

1 szczyp. świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie


1

Śledzie namocz w wodzie i odstaw na 2 godziny.

2

Po tym czasie przepłucz i osusz ręcznikiem. Pokrój płaty na 2-3 kawałki. Posyp świeżo mielonym pieprzem.

3

Cebulę pokrój w piórka. Przyprawy podgrzej na suchej patelni, aż zaczną pachnieć. Przekładaj w słoiku warstwy śledzi, cebuli oraz przypraw.

4

Zalej przygotowanym olejem. Pozostaw w lodówce przez kilka dni, aby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z konfiturą żurawinową.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

906

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

78

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły