Śledź ze śliwką

kontakt_1
Śledź ze śliwką

0

2.7 / 3

Powiew lata w napoju Tymbark jabłko gruszka i ostro – słodki śledź z śliwką to super pomysł na przekąskę, kolację lub danie o każdej porze dnia. Słodycz gruszki i orzeźwiający smak jabłka podkreślą tylko jego wykwintny smak.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 pęcz. filety śledziowe matias

2 szt. cebula

2 szt. pomidory

10 szt. śliwki suszone

3 łyżka olej roślinny

0.50 łyżecz. papryka ostra

1 szczyp. sól, pieprz

1 l napój tymbark jabłko gruszka

Przygotowanie


1

Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym oleju.

2

Dodaj pokrojone w kostkę pomidory. Przypraw solą, pieprzem i ostra papryką. Duś ok 15 minut.

3

Śliwki zalej wrzątkiem na 2 minuty aby zmiękły.

4

Śliwki przekrój na pół.

5

Filety pokrój w grubą kostkę.

6

Na talerz wyłóż uduszone pomidory z cebulą, dodaj śledzie i śliwkę. Udekoruj świeżą kolendrą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

300

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły