Serowo-ziemniaczane knedle z morelami

bartek
Serowo-ziemniaczane knedle z morelami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Z cyklu "letnie obiady z owocami".

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szczyp. sól

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka bułka tarta

30 dag. mąka pszenna krupczatka lubelli

40 dag. twaróg półtłusty

50 dag. morele

15 dag. masło

Przygotowanie


Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę.

Do ziemniaków dodać zmielony ser, mąkę, jajka i szczyptę soli.

Ze składników zagnieść gładkie ciasto.

Morele umyć, osuszyć, wypestkować.

Ciasto podzielić na kulki, rozwałkować.

Połówki moreli oblepiać rozwałkowanym ciastem formując knedle.

Gotować w lekko osolonym wrzątku kilka minut.

Knedle podawać ze stopionym masłem i zrumienioną bułką tartą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

660

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły