Serowo-ziemniaczane knedle z morelami

bartek
Serowo-ziemniaczane knedle z morelami

0

0 / 0

Z cyklu "letnie obiady z owocami".

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szcz. sól

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka bułka tarta

30 dek. mąka pszenna krupczatka lubelli

40 dek. twaróg półtłusty

50 dek. morele

15 dek. masło

Przygotowanie


1

Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę.

2

Do ziemniaków dodać zmielony ser, mąkę, jajka i szczyptę soli.

3

Ze składników zagnieść gładkie ciasto.

4

Morele umyć, osuszyć, wypestkować.

5

Ciasto podzielić na kulki, rozwałkować.

6

Połówki moreli oblepiać rozwałkowanym ciastem formując knedle.

7

Gotować w lekko osolonym wrzątku kilka minut.

8

Knedle podawać ze stopionym masłem i zrumienioną bułką tartą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły