Sernik z kakaową kruszonką

decomorreno
Sernik z kakaową kruszonką

0

3.6 / 24

Sernik z ciemną kakaową kruszonką to pyszny, a zarazem niesamowicie efektowny deser. Nasz przepis to świetny pomysł dla wszystkich, którzy lubią słodkie przekąski. Idealny dodatek do kawy lub herbaty.

7

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg ser biały

350 g cukier

8 szt. jaja l

150 g masło

3 łyżka mąka ziemniaczana

1 szcz. sól

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto zagnieć na jednolitą masę. Podziel na dwie części, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażarki.

2

Przygotuj masę serową. Białka oddziel od żółtek. Roztop masło i pozostaw do ostygnięcia. Białka ubij na sztywną piane wraz z cukrem.

3

Ser utrzyj z żółtkami, następnie z masłem. Połącz delikatnie masę serową z ubitymi białkami.

4

Jedną z zmrożonych części ciasta zetrzyj na spód dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia i przełożyć na nią masę serową. Następnie na masę serową zetrzeć drugą część ciasta.

5

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez około 60 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły