Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście

AniaStawowa
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście

0

0 / 0

Wspaniały sernik z brzoskwiniami na święta i nie tylko

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

60 g margaryna mleczna

1 szt. jajko

2 łyżka erytrytol

2 łyżka miód pszczeli

130 g mąka puszysta tortowa lubella

1 kg ser biały

8 szt. jaja l

35 g budyń śmietankowy

150 g erytrytol

1 łyżeczka aromat waniliowy

1 łyżeczka aromat pomarańczowy

1 pusz. brzoskwinia

Przygotowanie


1

Z mąki, jajek, margaryny, miodu i erytrytolu zagniatamy ciasto. Schładzamy. Czasem potrzeba dodać więcej mąki, zależy to od wielkości jaj. Następnie rozwałkować w tortownicy o średnicy 26 cm.

2

Żółtka ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy olejki zapachowe, białka ubijamy osobno na sztywną pianę.

3

Ser, jeśli nie mamy mielonego można zmielić lub użyć zwykłego blendera i zmiksować. Efekt będzie taki sam. Łączymy z żółtkami i budyniem(sam proszek). Dodajemy na koniec ubitą pianę, a całość mieszamy i wylewamy do formy. Na wierzch układamy pokrojone brzoskwinie i pieczemy około 70 minut w temp. 170st.

4

Można użyć zwykłego cukru, ale jego brak, zmniejsza kaloryczność jednego kawałka o około 50 kalorii - to dosyć dużo!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły