Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
AniaStawowa
Wspaniały sernik z brzoskwiniami na święta i nie tylko
Wartości odżywcze na porcję
Energia
194
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wspaniały sernik z brzoskwiniami na święta i nie tylko
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
60 g margaryna mleczna
1 szt. jajko
2 łyżka erytrytol
2 łyżka miód pszczeli
130 g mąka puszysta tortowa lubella
1 kg ser biały
8 szt. jaja l
35 g budyń śmietankowy
150 g erytrytol
1 łyżecz. aromat waniliowy
1 łyżecz. aromat pomarańczowy
1 puszka brzoskwinia
Przygotowanie
Z mąki, jajek, margaryny, miodu i erytrytolu zagniatamy ciasto. Schładzamy. Czasem potrzeba dodać więcej mąki, zależy to od wielkości jaj. Następnie rozwałkować w tortownicy o średnicy 26 cm.
Żółtka ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy olejki zapachowe, białka ubijamy osobno na sztywną pianę.
Ser, jeśli nie mamy mielonego można zmielić lub użyć zwykłego blendera i zmiksować. Efekt będzie taki sam. Łączymy z żółtkami i budyniem(sam proszek). Dodajemy na koniec ubitą pianę, a całość mieszamy i wylewamy do formy. Na wierzch układamy pokrojone brzoskwinie i pieczemy około 70 minut w temp. 170st.
Można użyć zwykłego cukru, ale jego brak, zmniejsza kaloryczność jednego kawałka o około 50 kalorii - to dosyć dużo!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
194
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.