Sernik straciatella

decomorreno
Sernik straciatella

0

3.5 / 28

Oto nasza propozycja na przepyszny, a do tego bardzo prosty przepis na sernik straciatella bez pieczenia. Przepis bazuje na obłędnym połączeniu sera i czekolady. Gwarantujemy, że tak wybornego sernika nie sposób sobie odmówić! Rekomendowana forma Ø 21 cm

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 g orzechy

30 g kakao decomorreno

12 szt. daktyle

500 g twaróg sernikowy

200 śmietanka kremowa 36%

150 g czekolada

6 łyżka cukier puder

3 łyżka żelatyna

0.30 szkl. gorąca woda

400 g maliny

1 szt. galaretka malinowa

500 gorąca woda

Przygotowanie


1

Wyjmij pestki z daktyli. Zblenduj orzechy, dodaj kakao oraz daktyle i ponownie zblenduj.

2

Wyłóż masę na dno tortownicy o średnicy 21 cm. Żelatynę zalej ciepłą wodą i wymieszaj.

3

Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem oraz posiekaną drobno czekoladą. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z masą twarogową. Cały czas miksując dodaj żelatynę wlewamy powoli żelatynę.

4

Wykładamy masę na spód i układamy maliny. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania galaretki. Galaretkę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki.

5

Chłodną galaretkę zalewamy wierzch sernika. Wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

766

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły