Sernik straciatella

decomorreno
Sernik straciatella

0

3.5 / 28

Oto nasza propozycja na przepyszny, a do tego bardzo prosty przepis na sernik straciatella bez pieczenia. Przepis bazuje na obłędnym połączeniu sera i czekolady. Gwarantujemy, że tak wybornego sernika nie sposób sobie odmówić! Rekomendowana forma Ø 21 cm

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 g orzechy

30 g kakao decomorreno

12 szt. daktyle

500 g twaróg sernikowy

200 śmietanka kremowa 36%

150 g czekolada

6 łyżka cukier puder

3 łyżka żelatyna

0.30 szkl. gorąca woda

400 g maliny

1 szt. galaretka malinowa

500 gorąca woda

Przygotowanie


1

Wyjmij pestki z daktyli. Zblenduj orzechy, dodaj kakao oraz daktyle i ponownie zblenduj.

2

Wyłóż masę na dno tortownicy o średnicy 21 cm. Żelatynę zalej ciepłą wodą i wymieszaj.

3

Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem oraz posiekaną drobno czekoladą. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z masą twarogową. Cały czas miksując dodaj żelatynę wlewamy powoli żelatynę.

4

Wykładamy masę na spód i układamy maliny. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania galaretki. Galaretkę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki.

5

Chłodną galaretkę zalewamy wierzch sernika. Wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły