Sernik mojej mamy

Edytagirtler
Sernik mojej mamy

0

0 / 0

Ulubione ciasto mojej mamy.

12

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. cukier

125 g masło

3 łyżecz. kakao decomorreno

1 szt. jaja l

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kg ser biały

1 szt. budyń śmietankowy

3 szt. jaja l

2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

125 g masło

1 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Roztapiamy pół kostki masła. Blaszkę wykładamy papierem. Składniki na ciasto: mąkę, masło, cukier, kakao, jajko, proszek do pieczenia zagniatamy i dzielimy na dwie części.

2

Pierwszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalki na pół godziny. Drugą część wykładamy na blaszkę i wstawiamy do lodówki (także na pół godziny).

3

Do miski wykładamy: ser, jajka, roztopione masło, cukier, mąkę, budyń śmietankowy i miksujemy, aż wszystko się połączy.

4

Na spód ciasta wylewamy masę serową, a na nią ścieramy na tarce drugą część ciasta.

5

Sernik pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

257

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły