Sernik kakaowy z bakaliami

marzena.smoter
Sernik kakaowy z bakaliami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczne ciasto, które udaje się za każdym razem. Przygotuje je nawet początkujący!

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

8 dag. masło

1 opak. cukier waniliowy

10 dag. rodzynki

10 dag. skórka z pomarańczy

1 łyżka cukier puder

15 dag. mąka puszysta tortowa lubella

10 dag. cukier puder

1 łyżka kakao decomorreno

500 g ser trzykrotnie mielony

15 dag. masło

5 szt. jaja l

15 dag. cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

3 łyżka budyń śmietankowy

Przygotowanie


Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier puder i kakao. Dodajemy schłodzone masło. Najpierw siekamy je nożem, a następnie zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię i wstawiamy na 30 minut do lodówki.

Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy po łyżce sera, cały czas ucierając. Na końcu dodajemy budyń, ubitą pianę z białek, proszek do pieczenia, cukier z wanilią, bakalie i wszystko dokładnie mieszamy. Połowę ciasta ścieramy na tortownicę o średnicy 26 cm. Wykładamy na nie masę serową, wygładzamy powierzchnię i ścieramy pozostałą część ciasta.

Sernik wstawiamy na 70 minut do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. 20 minut przed końcem pieczenia blachę przykrywamy folią aluminiową, by ciasto zbytnio się nie spiekło. Upieczony sernik studzimy w formie, a następnie posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

787

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły