Sernik kakaowy z bakaliami

marzena.smoter
Sernik kakaowy z bakaliami

0

0 / 0

Smaczne ciasto, które udaje się za każdym razem. Przygotuje je nawet początkujący!

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

8 dek. masło

1 opak. cukier waniliowy

10 dek. rodzynki

10 dek. skórka z pomarańczy

1 łyżka cukier puder

15 dek. mąka puszysta tortowa lubella

10 dek. cukier puder

1 łyżka kakao decomorreno

500 g ser trzykrotnie mielony

15 dek. masło

5 szt. jaja l

15 dek. cukier

1 łyżeczka proszek do pieczenia

3 łyżka budyń śmietankowy

Przygotowanie


1

Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier puder i kakao. Dodajemy schłodzone masło. Najpierw siekamy je nożem, a następnie zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię i wstawiamy na 30 minut do lodówki.

2

Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy po łyżce sera, cały czas ucierając. Na końcu dodajemy budyń, ubitą pianę z białek, proszek do pieczenia, cukier z wanilią, bakalie i wszystko dokładnie mieszamy. Połowę ciasta ścieramy na tortownicę o średnicy 26 cm. Wykładamy na nie masę serową, wygładzamy powierzchnię i ścieramy pozostałą część ciasta.

3

Sernik wstawiamy na 70 minut do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. 20 minut przed końcem pieczenia blachę przykrywamy folią aluminiową, by ciasto zbytnio się nie spiekło. Upieczony sernik studzimy w formie, a następnie posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły