Sernik Izaura z mango

decomorreno
Sernik Izaura z mango

0

3.8 / 4

12

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g masło

300 g cukier

70 g kakao decomorreno

60 woda

4 szt. jaja l

1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

700 g ser twarogowy

4 szt. jaja l

1 szkl. cukier

100 g masło roztopione

1 szt. budyń śmietankowy

Przygotowanie


1

Ser twarogowy zmiksuj z pozostałymi składnikami masy serowej i odstaw. Jajka na ciasto rozdziel na białka i żółtka. W garnku rozpuść masło, kakao, cukier oraz wodę. Gdy składniki się połączą, odlej pół szklanki na polewę.

2

Pozostałą część lekko wystudź. Dodaj do niej żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksuj na gładką masę. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do masy kakaowej i delikatnie wymieszaj. Wlej 2/3 masy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.

3

część lekko wystudź. Dodaj do niej żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksuj na gładką masę. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do masy kakaowej i delikatnie wymieszaj. Wlej 2/3 masy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły