Sernik Izaura z mango
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Sernik Izaura z mango](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973503595.jpeg&w=3840&q=75)
0
3.8 / 4
12
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g masło
300 g cukier
70 g kakao decomorreno
60 woda
4 szt. jaja l
1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
700 g ser twarogowy
4 szt. jaja l
1 szkl. cukier
100 g masło roztopione
1 szt. budyń śmietankowy
Przygotowanie
Ser twarogowy zmiksuj z pozostałymi składnikami masy serowej i odstaw. Jajka na ciasto rozdziel na białka i żółtka. W garnku rozpuść masło, kakao, cukier oraz wodę. Gdy składniki się połączą, odlej pół szklanki na polewę.
Pozostałą część lekko wystudź. Dodaj do niej żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksuj na gładką masę. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do masy kakaowej i delikatnie wymieszaj. Wlej 2/3 masy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
część lekko wystudź. Dodaj do niej żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksuj na gładką masę. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do masy kakaowej i delikatnie wymieszaj. Wlej 2/3 masy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.