Schab ze śliwką

eluchap
Schab ze śliwką

0

0 / 0

Schab ze śliwką to znakomity duet, który z pewnością zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg schab bez kości

150 g śliwki suszone

1 szt. przyprawa do mięsa

1 szt. woreczek do pieczenia mięsa

Przygotowanie


1

Przez całą długość schabu zrobić otwór, do którego włożyć śliwki.

2

Do woreczka włożyć mięso,wsypać przyprawy do schabu i delikatnie rozprowadzić.

3

Wlać 50ml zimnej wody zamknąć woreczek za pomocą zapinki. Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp.180stopni.

4

Piec przez około 1,5 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

273

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły