Schab ze śliwką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Schab ze śliwką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975926744.jpeg&w=3840&q=75)
Schab ze śliwką to znakomity duet, który z pewnością zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.
0
0 / 0
Schab ze śliwką to znakomity duet, który z pewnością zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
150 g śliwki suszone
1 szt. przyprawa do mięsa
1 szt. woreczek do pieczenia mięsa
Przygotowanie
1
Przez całą długość schabu zrobić otwór, do którego włożyć śliwki.
2
Do woreczka włożyć mięso,wsypać przyprawy do schabu i delikatnie rozprowadzić.
3
Wlać 50ml zimnej wody zamknąć woreczek za pomocą zapinki. Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp.180stopni.
4
Piec przez około 1,5 godziny.