Sałatka z tuńczykiem
kontakt_1
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba będąca źródłem białka i wartości odżywczych. Dodawanie jej od czasu do czasu do diety jest jak najbardziej wskazane. My proponujemy wykorzystanie tuńczyka do stworzenia przepysznej sałatki z dodatkiem mixu sałat, cebuli czerwonej, fasolki szparagowej, kaparów i jajka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
313
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.8 / 17
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba będąca źródłem białka i wartości odżywczych. Dodawanie jej od czasu do czasu do diety jest jak najbardziej wskazane. My proponujemy wykorzystanie tuńczyka do stworzenia przepysznej sałatki z dodatkiem mixu sałat, cebuli czerwonej, fasolki szparagowej, kaparów i jajka.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g mix sałat
170 g puszka tuńczyka w sosie własnym
1 g cebula czerwona
200 g fasolka szparagowa zielona
3 szt. jaja l
1 łyżka kapary
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. tymbark jabłko mięta
Przygotowanie
Fasolkę ugotuj al dente. Cebulę pokrój w talarki.
Jajka ugotuj na półtwardo – 3 minuty od zagotowania wody.
Do sałaty dodaj odsączonego tuńczyka, cebulę, fasolkę szparagową, oraz kapary.
Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż połówki jajek i skrop oliwą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
313
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.