Sałatka z tuńczykiem

kontakt_1
Sałatka z tuńczykiem

1

3.8 / 17

Tuńczyk to niskokaloryczna ryba będąca źródłem białka i wartości odżywczych. Dodawanie jej od czasu do czasu do diety jest jak najbardziej wskazane. My proponujemy wykorzystanie tuńczyka do stworzenia przepysznej sałatki z dodatkiem mixu sałat, cebuli czerwonej, fasolki szparagowej, kaparów i jajka.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g mix sałat

170 g puszka tuńczyka w sosie własnym

1 g cebula czerwona

200 g fasolka szparagowa zielona

3 szt. jaja l

1 łyżka kapary

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Fasolkę ugotuj al dente. Cebulę pokrój w talarki.

2

Jajka ugotuj na półtwardo – 3 minuty od zagotowania wody.

3

Do sałaty dodaj odsączonego tuńczyka, cebulę, fasolkę szparagową, oraz kapary.

4

Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż połówki jajek i skrop oliwą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

313

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły