1

Składniki

150 Gramów
Mix sałat
170 Gramów
Puszka tuńczyka w sosie własnym
1 Gram
cebula czerwona
200 Gramów
Fasolka szparagowa zielona
3 Sztuki
jajka
1 Łyżka
kapary
1 Szczypta
sól, pieprz

Dodatki

1 Sztuka
ingridient
Tymbark Jabłko Mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę ugotuj al dente. Cebulę pokrój w talarki.
  2. Jajka ugotuj na półtwardo – 3 minuty od zagotowania wody.
  3. Do sałaty dodaj odsączonego tuńczyka, cebulę, fasolkę szparagową, oraz kapary.
  4. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż połówki jajek i skrop oliwą.

Opis

Lekka sałatka z tuńczykiem i ożywczy napój Tymbark jabłko mięta to propozycja na każdą porę roku. W zimowe dni napój Tymbark podkreśli wyrafinowany smak sałatki, a w letnie wieczory pobudzi nasz apetyt.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!