0

Składniki

Sałatka:

1 Pęczek
Rukola
150 Gramów
boczek
100 Gramów
pomidorki koktajlowe
6 Sztuk
Jajka przepiórcze
2 Łyżki
ziarna słonecznika
1 Łyżka
Olej rzepakowy

Sos ketchupowy:

2 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
2 Łyżki
majonez
0.5 Łyżeczki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja ugotować na twardo.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kawałki boczku, boczek odłożyć, a olej odlać do kubeczka.
  3. Na półmisku ułożyć rukolę, kolejno jajka przekrojone na pół, pomidorki koktajlowe, dodać podsmażony boczek oraz podprażone pestki słonecznika.
  4. Przygotować sos powstały z wymieszania ketchupu, majonezu, soku z cytryny oraz odlanego oleju. Sosem polać sałatkę i lekko przemieszać.

Opis

Prosta w wykonaniu, smaczna i sycąca. Idealna jako przystawka na spotkaniu z przyjaciółmi i jako lunch do pracy ;)

Podobne przepisy

Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem

Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Burgery z pulpetami w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Burgery z pulpetami w sosie pomidorowym

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Sałatka z łososiem, grejpfrutem i orzechami pekan w sosie j...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka z łososiem, grejpfrutem i orzechami pekan w sosie jagodowym

Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!