0

Składniki

130 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini świderki z czekoladą
60 Gramów
ser feta
250 Gramów
Arbuz
1 Sztuka
cebula czerwona
12 Sztuk
Oliwki
4 Łyżki
Pestki granatu
3 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżeczki
sos balsamiczny
1 Łyżeczka
miód
1 Łyżeczka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
  2. Fetę i arbuza pokroić w kostkę, a cebulę w piórka, wymieszać z oliwkami i makaronem.
  3. Przygotować winegret z oliwy z oliwek oraz soku z cytryny i miodu, skropić sałatkę. Dodatkowo polać sosem balsamicznym. Wierzch posypać pestkami granatu.

Opis

Ta sałatka dowodzi, że makaron czekoladowy świetnie smakuje także w wersji wytrawnej ;)

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!