Sałatka z makaronem czekoladowym, fetą, arbuzem, zielonymi oliwkami i cebulą
lubella
Ta sałatka dowodzi, że makaron czekoladowy świetnie smakuje także w wersji wytrawnej ;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ta sałatka dowodzi, że makaron czekoladowy świetnie smakuje także w wersji wytrawnej ;)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
130 g makaron lubella mini świderki z czekoladą
60 g ser feta
250 g arbuz
1 szt. cebula czerwona
12 szt. oliwki
4 łyżka pestki granatu
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżecz. sos balsamiczny
1 łyżecz. miód
1 łyżecz. sok z cytryny
Przygotowanie
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Fetę i arbuza pokroić w kostkę, a cebulę w piórka, wymieszać z oliwkami i makaronem.
Przygotować winegret z oliwy z oliwek oraz soku z cytryny i miodu, skropić sałatkę. Dodatkowo polać sosem balsamicznym. Wierzch posypać pestkami granatu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.