Example thumb
0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron Lubella łazanki
1 Opakowanie
Szparagi zielone
200 Gramów
pomidorki koktajlowe
100 Gramów
Szynka parmeńska
100 Gramów
Rukola
150 Mililitrów
oliwa
50 Mililitrów
sok z cytryny
1 Łyżeczka
musztarda
1 Sztuka
ząbek czosnku
50 Gramów
parmezan
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron Lubella ugotuj w osolonej wodzie, aż będzie al dente (ugotowany, ale sprężysty). Odstaw do ostudzenia, co jakiś czas nim potrząsając.
  2. Oliwę, sok z cytryny, zgnieciony ząbek czosnku, musztardę, sól i pieprz włóż do słoika. Słoik zamknij i potrząsaj nim jak najmocniej przez ok. pół minuty. W ten sposób zrobisz szybki sos vinaigrette.
  3. W dużej misce wymieszaj makaron z przekrojonymi na pół pomidorkami, szynką parmeńską, rukolą i przygotowanym sosem vinaigrette. Szparagi obierz i pokrój pod kątem (ukośnie) w długie cząstki. Zblanszuj je przez ok. 45 sekund we wrzątku, odcedź i wymieszaj z makaronem. Udekoruj całość kilkoma płatkami parmezanu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!