0

Składniki

5 Szczypt
sól, pieprz
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
ingridient
makaron Lubella świdry
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
4 Sztuki
ogórek konserwowy
1 Sztuka
pierś kurczaka
4 Łyżki
majonez
1 Łyżka
keczup
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czerwoną paprykę umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę.
  2. Makaron ugotować al dente.
  3. Kukurydzę osączyć z zalewy, przelać wrzątkiem i odstawić do odcieknięcia na sitku.
  4. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę.
  5. Tak przygotowane składniki należy wymieszać ze sobą, następnie dodać majonez oraz keczup, po wymieszaniu sałatki doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

Uwielbiam tą sałatkę.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!